Chp'li Gençlerden Urla Protestosu

İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan villara komşu Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait kampın Ensar Vakfı'na verildiğinin ortaya çıkmasının ardından CHP Gençlik Kolları,...

İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan villara komşu Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait kampın Ensar Vakfı'na verildiğinin ortaya çıkmasının ardından CHP Gençlik Kolları, kampın bulunduğu bölgeye giderek basın açıklaması yaptı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "CHP gençliği olarak yolsuzluğa bulaşan herkesi yargı önüne çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

17 ve 25 Aralık operasyonlarının yapıldığı dönemde ortaya çıkan ses kayıtları, İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villların Erdoğan ve ailesiyle anılmasına neden olmuştu. Ardından da ilk önce CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, villalara komşu DHMİ’ye ait otel ve restorantın bulunduğu koyun Ensar Vakfı’na kiralandığı iddiasını ortaya atmış, TBMM’de konuyla ilgili yazılı soru önergesi vermişti. Kısa süre önce de Taraf Gazetesi, aynı iddiayı gündeme taşımıştı. CHP Gençlik Kolları, bugün söz konusu kampın ölünde basın açıklaması yaparak olayın takipçisi olduklarını ifade etti. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Elfin Tataroğlu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç, Nurcan Adıgüzel, İzmir il Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarküse'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda partili, Urla'da bulunan kampa gelerek basın açıklaması düzenledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait 80 dönümlük otel ve restoranın olduğu kampın, vakfa yıllık 127 bin lira bedelle vakfa tahsis edildiğini ifade eden CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, kamu mallarının peşkeş çekildiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle anılan Urla Hacılar Koyu'ndaki villaların hemen yanındaki tesislerin Ensar Vakfı'na verilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Yıldız, “Bu vakıflar üzerinden çok işler yapıldı. İmar projesi adı altında çok şeyler değiştirildi. Urla Zeytineli Köyü AKP'nin İzmir'deki yeni rant alanıdır. Sanmasınlar ki CHP gençliği onların teneke TOMA'larından korkacak. Baskılar karşısında geri adım atacak. 17 – 25 Aralık yolsuzluklarına karışanlarının da, bunu kapatan yargı mensuplarını da halkın önünde hesap vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Elfin Tataroğlu da ülkede yolsuzluk zinciri oluşturduğunu, Urla'daki tesisin de Ensar Vakfı'na bu zincirin bir halkası olarak eklendiğini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri