CHP’li gençler ekmek ve hoşaf dağıttı

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle CHP’li gençler Çanakkale ruhunun yaşatılması amacıyla Gedavet Parkı'nda vatandaşa ekmek ve hoşaf dağıttı.

Şehitleri Anma programına  CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Orkun Polat, il yönetim kurulu üyeleri ve merkez ilçe başkanlarıyla gençler ve partililer katıldı. Polat, “Çanakkale Zaferi'nde şehitlerinin yemek listesi ekmek ve şekersiz üzüm hoşafı idi. Onlar yokluk içinde büyük bir kahramanlık destanı yazarak, vatanı bizlere emanet ettiler. Atalarımıza bize vatanı bıraktıkları için minnettarız. Sonuna kadar kollamak ve korumakta bizim görevimiz. İşte bugünde bizim yemeğimiz şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da konuşmasında, Çanakkale’nin emperyalist güçlerin yenilebilineceğinin ispatı olduğuna dikkat çekerek, “Çanakkale’de her gün üzüm hoşafı ve kırma buğdayı kendilerine öğün yapan atalarımız dünyanın ordularını yendi. Bundan dolayıdır ki, Çanakkale dünya’da emperyalist ordulara yenilemeyeceğinin kanıtıdır. Bunun yanında yine Çanakkale Ulusal Kurtuluş savaşının önsözüdür. 200 yıl batı Osmanlı imparatorluğunu yıkmaya çalışmıştır. Cumhuriyetle birlikte Çanakkale millet olma ruhudur. Diğer taraftan Çanakkale Mustafa Kemali kazandırmıştır. Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyetini kurarak bir millet olmayı bize vermiştir. Bugün Mustafa Kemalsiz bir Çanakkale anlatılıyor. Bizler Mustafa Kemali dünyaya anlattık. Bu memlekete ve insanlara da anlatma imkânı bulacağız. Çanakkale’deki şehitlerimizle bütün şehitlerimizi minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu. 

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri