Chp'li Faik Tunay'dan, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a Bedelli Mektubu

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, kamuoyunda büyük beklentilere sebep olan bedelli askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı (MSB) İsmet Yılmaz'a mektup gönderdi. Yaklaşık olarak 420 bin kişiyi kapsadığı ifade edilen Kanun Tasarısı sonrası...

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, kamuoyunda büyük beklentilere sebep olan bedelli askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı (MSB) İsmet Yılmaz'a mektup gönderdi.

Yaklaşık olarak 420 bin kişiyi kapsadığı ifade edilen Kanun Tasarısı sonrası başvuru sayısının yurtdışından yararlananlar dâhil 70 bin 413 kişi olduğunu dile getiren Tunay, başvuru sayısının "gerçekleşmesi beklenen sayının çok altında" olması bu kanunun yetersizliğinin de bir göstergesi olarak karşılarına çıktığını ifade etti. Bu kanun ile getirilen 30 bin TL ve 30 yaş zorunluluğunun başvuru sayısını doğrudan etkilediğini çoğu hak sahibinin ekonomik sebeplerle bu kanundan yararlanamadığını anlatan Tunay, kanun çıktığında 420 bin kişinin yararlanacağı ifade edilen bir yasadan 70 bin 413 kişinin yararlanmasının yeni bir Bedelli Askerlik uygulamasının getirilmesinde bir sakınca olmayacağına da işaret ettiğini kaydetti.

Bu noktada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel sayısı, asker ihtiyacı ve bildireceği görüşün çok önemli olduğunu dile getiren Tunay, mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Bu kanundan faydalanamayıp aradan geçen sürede vatani görevlerini tamamlayanların sayısı ise bu çalışmaya ışık tutacaktır. Bizlere iletilen görüş ve çoğu haklı talepler son dönemde önemli miktarda artış sağlamıştır. Bir Milletvekili olarak bu beklentileri soru önergelerine gelen cevaplar ve sizin basına yapmış olduğunuz açıklamalar çerçevesinde genç arkadaşlarımıza iletmemize rağmen; özellikle partinizin üst düzey yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar Bedelli Askerlik bekleyen genç arkadaşlarımızı ümitlendirmektedir. Özellikle Adalet Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’un 'yaş aşağıya indirilebilir, miktar aşağıya indirilebilir', ve 'son bir kez Bedelli Askerlik çıkarılabilir' şeklinde ki basına verdiği demeçlerin, hayatına yön vermeye çalışan gençler için adeta bir beklenti yumağına dönüştüğünü de ifade etmek isterim. Aynı parti içinden birçok yönetici ve Milletvekilinin bu konuda görüş bildirmesinin bu talebi güncel tuttuğu ve beklenti çıtasını yükselttiği de gözlemlenmektedir. Son olarak Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında bu konuya dair yaptığı açıklamalar bu beklenti çıtasını zirveye taşımıştır. Bedelli Askerlik konusu gençlerimizi ilgilendiren en önemli sorunlardan biri haline gelmiştir. Çeşitli nedenlerden (ailevi sorunlar, iş konusu vs.) dolayı vatani görevlerini yerine getiremeyen birçok insan adeta korku ve panik içerisinde yaşamaktadır. Bakmakla yükümlü olduğu ailesi, askere gittiği zaman dağılacak işyeri ve işini kaybetme korkusu gençlerimizde büyük travmatik durumlar meydana getirecektir. Bedelli Askerlik konusunu yakından takip eden bir Milletvekili olarak bu konuda topluma daha net bir açıklama yapılmasının çok daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim. Gençlerimizi yakından ilgilendiren Bedelli Askerlik konusunda yakın zamanda detaylı bir açıklama yapmanızı ümit ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri