Chp’li Erdal Aksünger: Reza Zarrab Konusunda Meclis İradesi Hiçe Sayılmıştır

Meclis Soruşturma Komisyonu tartışmasının ardından toplantıyı terk eden CHP'liler, düzenledikleri basın toplantısıyla neden Komisyondan ayrıldıklarına açıklık getirdi. Komisyon başkanının bakanlar lehine ifade verecek kişileri dinlemeye...

Meclis Soruşturma Komisyonu tartışmasının ardından toplantıyı terk eden CHP'liler, düzenledikleri basın toplantısıyla neden Komisyondan ayrıldıklarına açıklık getirdi. Komisyon başkanının bakanlar lehine ifade verecek kişileri dinlemeye çağırmasına tepki gösterdiklerini kaydeden CHP’li üyeler, "Reza Zarrab konusunda Meclis iradesi hiçe sayılmıştır." dedi.

Çok uzun bir ‘toplanamama maratonu’ndan sonra soruşturma komisyonu olarak yeniden toplandıklarını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Bu davanın baş aktörü olan Reza Zarrab’ın Meclis’te dinlenmesi noktasındaki itirazlarımızı dile getirdik. Reza Zarrab konusunda Meclis iradesi hiçe sayılmıştır. Kendisinin bir alt komisyon tarafından çağrılması bizim taraf olacağımız bir konu olmadığını daha önce beyan etmiştik. Çünkü biz dinleme listelerini tasnif dahi etmedik. Ama Komisyon Başkanı Hakkı Köylü kendi inisiyatifiyle bu komisyonu götürmeye kararlı olduğu gözüküyor." diye konuştu.

‘BİZ BU TİYATRONUN İÇERİSİNDE OLMAYIZ’

Reza Zarrab’ı tekrar dinlemek istediklerini kaydeden Aksünger, Başkan Köylü’nün kendisinin belirlediği sekiz kişiyi Komisyon’da dinlenmesine karar verdiğini söyledi. Aksünger, "Biz bu listeyi gördüğümüz anda bunların sadece bakan lehine ifade verme ihtimali olan insanlar olduğuna kanaat getirdik." diyerek, tansiyonun yükselmesi üzerine CHP olarak Komisyondan ayrıldıklarını anlattı. Komisyonun bu yönde bir karar alması durumunda CHP’li üyelerden hiçbirisinin bu kararın altına imza atmayacağını belirten Aksünger, "Eğer bu dinleme listelerini legalize etmek istiyorlarsa, bakanlar lehine bu işi götürmek istiyorlarsa CHP bunun altına imza koymayacak. Alacaklarsa orada kendi çoğunlukları ile alırlar. Ama biz bu tiyatronun içerisinde olmayız." dedi.

‘SEKİZ KİŞİ GENELDE BAKANLARA YAKIN İNSANLAR’

Erdal Aksünger, bazı emniyet müdürleri ve savcıların da dosya kapsamında dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Aksünger, Komisyon başkanının dinlenmesine karar verdiği sekiz kişinin kimler olduğuna dair bir soruya şu şekilde cevap verdi: "Sekiz kişi genelde bakanlara yakın insanlar. Zafer Çağlayan üzerinde daha yoğunluklu olarak oğlu, yakın koruması, özel kalemi; Erdoğan Bayraktar’ın özel kalemi ve bir gümrük müsteşarı arkadaş. Büyük ihtimalle bazı isimlerin tanıklıktan çekilme taleplerini de alacaklar, öyle görünüyor." Aksünger, CHP’li üyeler olarak bundan sonraki toplantılara katılmaya devam edeceklerini ancak gerektiğinde yine tepkilerini ortaya koyacaklarını aktardı.

CHP’li Emre Köprülü ise Komisyon Başkanı’nın kimseye danışmadan kendi kendine ‘şu kişileri dinlemek istiyoruz’ diye talepte bulunduğunu anlattı. Buna karşı çıktıklarını ifade eden Köprülü, toplum vicdanının rahatlaması adına bazı kişilerin Komisyon önüne gelerek ifade vermesi gerektiğini vurguladı. Komisyon başkanın sekiz kişiyi dinlemeleri yönündeki baskılarına boyun eğmemek için Komisyonu terk ettiklerini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri