Chp’li Çıray: Expo Fiyaskosunun Baş Sorumlusu İktidar

İzmir’in EXPO 2020 oylamasında kaybetmesinin yankıları sürüyor. Yarışmanın İzmir için büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “İzmir, yüksek medeni değerlerini küresel düzeyde bir hayat kalitesiyle bütün.

İzmir’in EXPO 2020 oylamasında kaybetmesinin yankıları sürüyor. Yarışmanın İzmir için büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “İzmir, yüksek medeni değerlerini küresel düzeyde bir hayat kalitesiyle bütünleştirmesini sağlayacak büyük bir fırsatı kaçırdı. İzmir’in şehircilikte muazzam bir sıçrama yapmasına engel olan bu büyük başarısızlığın başlıca sorumlusu AK Parti iktidarıdır, çünkü EXPO’da İzmir’in kendi dinamiklerini etkin bir şekilde kullanmasını engelledi. Bu konuda son bir yıldır yaptığımız uyarılara tamamen kulak tıkadı, bildiğini okudu.” dedi.

EXPO’nun siyaset dışı bir konu olduğu gerçeğinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını ileri süren Çıray, “İzmirlilerin temsil ettiği değerlere yürekten bağlı bir temsilcisi olarak, İzmir daha önceki adaylığı nedeniyle yeterli tecrübe, bilgi birikimi ve deneyime, teknik donanıma, kaliteli insan malzemesine, yeterli altyapı olanaklarına sahiptir dedik. Bu olanaklar seferber edilerek kazanan, İzmir ve dolayısıyla ülkemiz olmalıdır dedik. Bu yüzden de EXPO’nun ucuz siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladık. Bizim gösterdiğimiz şekilde ilerlesek ve İzmir’in bütün potansiyelini her türlü dinamikleriyle birlikte harekete geçirseydik, şimdi hezimet hüsranı yaşamayacaktık. İzmir’le birlikte başta Ege Bölgesi olmak üzere bütün Türkiye’yi etkileyecek bir zaferin kutlamalarını yapacaktık.” diye konuştu.

Olimpiyatların kaybedilmesinin sorumlusu İstanbul olmadığı gibi EXPO sonucunun sorumlusunun da İzmir olmadığını savunan Milletvekili Çıray, “Bu sonuç, kendisini küresel bir lider sanan ancak Suriye’den İran’a çevremizdeki bütün dış gelişmelerin gösterdiği gibi kendi bölgesinde bile ‘takılmayan’ bir sözde liderin zavallılığının yeni bir tescilidir. Recep Tayyip Erdoğan, peşine takıldığı stratejik batakçı Dışişleri Bakanı'yla birlikte Türkiye’yi model olmaktan çıkarmış ve itibarsızlaştırmıştır.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri