Chp’li Çetin’den Hükümete: Mgk’nın Başına Geçince Sahiplenmeniz Şaşırtıyor

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın geçmişteki MGK ve Kırmızı Kitap ile ilgili görüşleri ile bugünkü görüşlerinin çeliştiğine dikkat çekti. Çetin,...

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın geçmişteki MGK ve Kırmızı Kitap ile ilgili görüşleri ile bugünkü görüşlerinin çeliştiğine dikkat çekti. Çetin, “Başına geçince MGK’yı sahiplenmeniz şaşırtıyor.” dedi.

Çetin, hükümet üyelerinin ve Cumhurbaşkanının iktidara gelmeden önce MGK ve Kırmızı Kitap hakkındaki düşüncelerini bildiklerini belirterek, “En uzun MGK toplantısını açtınız. MGK konusundaki kanaatlerinizin değiştiğine şahit oldum. Cumhurbaşkanının söylemleri, geçmiş dönem ile karşılaştırıldığında Kırmızı Kitap’tan, MGK hakkında çelişkilerle dolu. İktidar olmadan önce YÖK’ü eleştiriyordunuz şimdi YÖK’ü sahipleniyorsunuz. MGK’nın başına geçince MGK’yı sahiplenmeniz de şaşırtıyor.“ ifadelerini kullandı.

“VAKIF BANK İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Çetin, Vakıflar Bankası’nın özelleştirmesi ile ilgili 2002'de Başbakan Yardımcısı Arınç’ın söylediklerine katıldığını da vurgulayarak, şöyle devam etti: “Hükümet olarak bir tasarrufta bulunmaya kalkıyorsunuz. Burada sıraladığınız o Vakıflara ilişkin hizmetleri Vakıflar Genel Müdürlüğü sağlıyor. Baktığımız zaman Vakıfbank’ın hisselerinin büyük bölümü Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Vakıfbank’ın özelleştirileceği gündemde. Başbakan yardımcısından o gün söylediklerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu gün aynı uygulamayı, hükümetinizin başlatmış olması bir çelişki.” diye konuştu.

Çetin, Vakıflar ile TİKA’nın görevlerinin çakıştığını da sözlerine ekledi.

ZOZANİ: GENELKURMAY'IN BÜTÇESİ NEDEN GÖRÜŞÜLMÜYOR?

HDP Milletvekili Adil Zozani ise konuşmasında Genelkurmay Başkanlığı'nın bütçesinin görüşülmemesini eleştirdi. Başbakan Yardımcısı Arınç'a seslenen Zozani, "Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlığa bağlı bir kuruluş değil mi? Neden bütçesi görüşülmüyor?" diye sordu.

Arınç ise Zozani'ye "İlginç bir fikir. Önümüzdeki bütçe yılı için bunu düşünelim." şekilinde cevap verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri