Chp’li Çetin’den 'Ak Parti Şantaj Yapıyor' İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili İzzet Çetin, AK Parti’nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında muhalefet partilerini tutuklu milletvekilleri konusunda şantaj yaparak uzlaşmaya çağırdığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili İzzet Çetin, AK Parti’nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında muhalefet partilerini tutuklu milletvekilleri konusunda şantaj yaparak uzlaşmaya çağırdığını iddia etti.

    Çetin, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda, ilçe başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Burada ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan İzzet Çetin, ”Tutuklu milletvekillerinin rehin olarak tutulduğu açığa çıktı. AK Parti kendi ideolojini hayata geçirebilmek için şantaj unsuru olarak milletvekillerini kullandığını Mehmet Ali Şahin’in dudakları arasından öğrenmiş olduk. AK Partililer muhalefete ‘Tutuklu milletvekillerini eğer çıkartmak istiyorsanız, gelin anlaşalım’ diyor. Bu tam bir şantajdır. Bu içerideki milletvekillerinin rehin tutulduğunun resmi söylemidir. Bunun demokrasi ile hukuk devleti ile hiçbir bağdaşır yanı yoktur. Anayasa değiştirme çalışması şantajla olmaz.“ dedi.

        Açıklamasında önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını ileri süren CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, şunları kaydetti, “Dünyada en pahalı akaryakıtı tüketen ülke biziz. Ayrıca dünyada en pahalı gübreyi tüketiyoruz. Ücretlerde ise Çinlileştik. Türkiye’de 6 milyon 500 bin asgari ücretli çalışıyor. Ekonominin yüzde 40’ı kayıt dışı. Çiftçimiz perişan. 11 yıllık iktidar sürecinde Başbakan ve arkadaşları kendi düşüncelerini gerçekleştirmek için 2023 hedefi koydular. Herkese hedef 2023 diye anlatıyorlar. Bu hedefi utanmadan Atatürk’ün deyimi olan muasır medeniyet seviyesine kavuşmak olarak nitelendiriyorlar. Bunları yaparken de Türkiye Cumhuriyeti’nden duydukları rahatsızlıkları dile getirmekten kaçınmıyorlar. AK Parti, cumhuriyetin kurumlarını çökertti, ordumuzu bitirdi, yargımızı yandaş kurum haline getirdi. Birkaç tanesi hariç bütün basın ve medyayı yandaş konuma getirdi. “
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri