Chp’li Böke: Yorgun Hükümet, Kendisi Dışında Sorumlular Bulmaya Çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirirken, “Yorgun ve yılgın iktidar artık sadece sorun tespiti yapabiliyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine, kendisi dışında sorumlular bulmaya çalışıyor....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirirken, “Yorgun ve yılgın iktidar artık sadece sorun tespiti yapabiliyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine, kendisi dışında sorumlular bulmaya çalışıyor. Enflasyonda da aynı durum geçerlidir. Mevcut hükümetle enflasyonla mücadele edilemeyeceği açıkça görülmektedir.” tespitini yaptı.

“Çift haneli enflasyonun sorumlusu gıda fiyatları değil, AKP’nin kötü politika tercihleridir.” diyen Böke, yaptığı yazılı açıklama ile memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamlar ile çift haneli enflasyon arasında uçurum oluştuğuna dikkat çekti. Enflasyonun bir yoksulluk vergisi olmaya devam ettiğini de vurgulayan Böke, şu mesajları verdi:

"Hükümetin, enflasyonun azaltılması için gerekli yapısal reform iradesi kalmadı, yorgun ve yılgın bir iktidar ancak sorun tespitinde bulunabilir, sorunlara çözüm üretmek yerine, kendisi dışında sorumlular bulmaya çalışır. Enflasyon için de durum farksız. Sosyal adaletsizliği artırıcı enflasyon vergisi en çok yoksulu vurmaktadır. Enflasyon bir yoksulluk vergisi olmaya devam etmektedir. Memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamlar ile çift haneli enflasyon arasında bir uçurum oluşmuştur. Yoksul enflasyonu daha çok zorunlu tüketime (gıda, konut, enerji), duyarlı olduğu için bu ürün ve hizmetlerde gerçekleşen enflasyon, yoksul kesimin alım gücünü daha çok etkilemektedir. Konut, elektrik, gaz, su ve diğer yakıtların enflasyonu, 2013 Ekim ayına göre yüzde 7,9, gıda enflasyonu ise yüzde 12,7 olarak gerçekleşmiştir. Bahsi geçen enflasyon gruplarındaki artış, sosyal adaletsizliğin, enflasyon farkları ile daha da artacak.

Eminiz ki önümüzdeki günlerde bu seneki yüksek enflasyonun nedeni 'elektrik ve doğalgaz zamları ve gıda fiyatlarındaki artış' olarak gösterilecek. Ancak, enerji ve gıda fiyat artışlarının sorumlusu, hükümetin bu alanlardaki yanlış politikalarıdır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri