Chp'li Aygün: Fişleme İddiasıyla İlgili Suç Duyurusunu Partim Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, fişleme iddialarıyla ilgili kendisinin değil partisinin suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, fişleme iddialarıyla ilgili kendisinin değil partisinin suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

        Hüseyin Aygün, Meclis'te, kanser nedeniyle midesinin 4'te 3'ü alınan ve cezaevinde tutuklu bulunan Kemal Avcı'nın annesi Yeter ve babası Mehmet Avcı ile düzenlediği basın toplantısında, Kemal Avcı'nın cezaevi dışında tedavi isteminin mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlattı. Aygün, "Bir an evvel adli makamları bu konuda adım atmaya, Kemal'i serbest bırakmaya ve hastanede tedavisini sağlamaya davet ediyoruz. Kemal'in sağlıklı bir tıbbı tedavi alma hakkı var." dedi.

        CEZAEVİNDE ÖLENLER

        Aygün, son 10 yılda 2 bin kişinin cezaevlerinde öldüğünü iddia etti. Kemal Avcı'nın annesi Yeter Avcı ise ağlayarak, şu an ölümle pençeleşen oğlunun hasta olmasına rağmen bir süre hastaneye götürülmediğini ileri sürdü. Anne Avcı, "Cumhurbaşkanı'na, herkese sesleniyorum. Benim çocuğumu oradan kurtarsınlar." diye konuştu.

        Toplantı boyunca Avcı'nın annesi ve babası oğullarının fotoğrafını gösterdi. Aygün, toplantının ardından bir gazetecinin fişleme iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı sorusuna, "Ben suç duyurusunda bulunmadım, parti bulunacak. Bulunmanın da hiçbir anlamı yok. Türkiye'de meşru bir yargı ve devlet olmadığı için boşuna kağıt israfına yol açmayalım." ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri