Chp'li Atilla Kart: Tsk’da Tasfiyeler Mit Eliyle Yapılır Hale Geldi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TSK’da disiplin soruşturmalarının Disiplin Kurulları yerine artık ilgili Komutanlığın istihbarat birimleri tarafından yapıldığını ifade etti. Kart, “İlgili istihbarat birimi ise, MİT havuzundan beslenmektedir....

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TSK’da disiplin soruşturmalarının Disiplin Kurulları yerine artık ilgili Komutanlığın istihbarat birimleri tarafından yapıldığını ifade etti. Kart, “İlgili istihbarat birimi ise, MİT havuzundan beslenmektedir. MİT’in yasa dışı yol ve yöntemlerle oluşturduğu belgeler ve fişlemeler, ihraç işlemlerine dayanak alınmaktadır.” diye konuştu.

Yaptığı yazılı açıklamada, “Silahlı Kuvvetlerimizde tasfiyeler, MİT eliyle yapılır hale gelmiştir.” diyen Kart, şöyle devam etti: “211 Sayılı TSK İç Hizmet Kanunu'nun 13. ve 30. maddeleriyle 6413 sayılı TSK Disiplin Kanunu'nun 7. maddesi; bu yasalarla uyumlu bir şekilde düzenlenmiş olan İç Hizmet Yönetmeliği'nin 45, Subay Sicil Yönetmeliği'nin 92 ve Astsubay Sicil Yönetmeliği'nin 61. maddeleri göz ardı edilmekte ve uygulanmamaktadır. Yukarıdaki anlatım çerçevesinde, YAŞ’ın artık ihraç kararı vermesine gerek kalmamıştır. Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'nde de, hukuka aykırı bir yapılanmayı gerçekleştiren hükümet; bu yolla bir taraftan sorumluluk almamakta, bir taraftan da istediği subay ve astsubayı keyfi bir şekilde ihraç edebilmektedir. YAŞ çalışmalarının bu çerçevede izlenmesi ve değerlendirilmesi zorunluluğu vardır.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri