Chp’li Aksünger: Bu Savcı Kimse Milis Gibi, Hsyk İnceleme Başlatmalı

CHP İzmir Milletvekili ve Soruşturma Komisyonu Üyesi Erdal Aksünger, sahur operasyonu savcılarından birinin, "12 Eylül'deki gibi gerekirse 500 bin kişiyi gözaltına alırız." sözüne sert sözlerle tepki gösterdi. “Bu savcı kimse, milis gibi...

CHP İzmir Milletvekili ve Soruşturma Komisyonu Üyesi Erdal Aksünger, sahur operasyonu savcılarından birinin, "12 Eylül'deki gibi gerekirse 500 bin kişiyi gözaltına alırız." sözüne sert sözlerle tepki gösterdi. “Bu savcı kimse, milis gibi çalışıyor, iktidarın milisi.” diyen Aksünger, HSYK’nın bu savcıyla ilgili inceleme başlatması gerektiğini söyledi.

"Askerî vesayet bitti" diyenlerin sivil dikta vesayetini getirdiğini söyleyen Aksünger, “Yargının üzerinde de bu vesayetin ortaklaşa bir işbirliği olduğunu kabul etmiş oluyorlar. Vahşet yani; bunu söyleyen savcının görevde kalması demek, aslında bundan sonraki süreçte yargının ne yapabilir ve kimlerin hakkında imza atabilirin korkunç bir örneğidir. Bu adamlar tetikçi.” diye konuştu. Savcının neye istinaden, '500 bin kişiyi alabiliriz' sözünü sarf ettiğini soran Aksünger, “Bunlar belli ki bir milis gibi çalışıyor o zaman. Bu adam, savcı kimse, milis gibi çalışıyor, iktidarın milisi. 'İktidara zeval gelmesini önlemek için 500 bin kişiyi de gerekirse tarumar eder, yargılarız, gözaltına alırız, cezaevlerine tıkarız' diyorsa zaten aslında 12 Eylül vesayetinin devrolduğunu itiraf ediyor bu demektir. Zaten 12 Eylül’den kalan hiçbir vesayeti değiştirmediler ki. Bunlar sadece sözde, kendilerine demokrat. Hiçbir şeyi değiştirmediler. Seçim Kanunu mu değiştirmişler, YÖK’ü mü değiştirdiler? Hiçbir şeyi değiştirmediler.” dedi.

'SEN KİMİN SAVCISISIN?'

Bu savcıyla ilgili HSYK’nın harekete geçerek inceleme başlatmak zorunda olduğunu söyleyen Milletvekili Aksünger, “Gerekirse 500 bin kişiyi içeri alırız ne demek ya? Kimsin sen kardeşim? Sen kimin savcısısın? Bu ülkenin demokrasisinin gerekliliğinin savcısı değil misin? Ne gerekçeyle 500 bin kişi ithamında bulunuyorsun? HSYK’nın bununla ilgili bir soruşturma başlatması gerekir.” diyerek çağrıda bulundu.

İktidarın yaptıklarının hepsinin göz boyama, yalan dolan olduğunu, meydanlarda yüksek perdeden attıklarını ancak uygulamada bir şey olmadığını iddia eden Aksünger, “Ne yazık ki halkı enayi yerine koyuyorlar. Ben buna çok üzülüyorum.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri