Chp'li Aday Adayı Ön Seçim Talebini Genel Merkeze Bildirme Çağrısı Yaptı

Aydın Efeler'de CHP'den belediye başkan aday adaylığını açıklayan Ahmet Gümüş, aday belirlemede ön seçim isteklerini diğerleriyle CHP Genel Merkezi’ne de deklarasyonla bildirme çağrısı yaptı.

Aydın Efeler'de CHP'den belediye başkan aday adaylığını açıklayan Ahmet Gümüş, aday belirlemede ön seçim isteklerini diğerleriyle CHP Genel Merkezi’ne de deklarasyonla bildirme çağrısı yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan aday adayı Gümüş, “Bu taleplerden yola çıkarak diğer aday adayı arkadaşlarımızla CHP tabanı ve halkın taleplerini bir masada tartışarak, kararımızı genel merkeze bildirme gibi bir zorunluluğun içinde olduğumuzu gördüm. CHP Aydın il ve ilçe örgüt yöneticilerimiz ve aday adayı arkadaşlarımızla bir masada bu konuyu tartışıp alacağımız ortak kararı genel merkeze bildirme zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Bunun için il ve ilçe örgüt yöneticilerimizle aday adayı arkadaşlarımıza çağrı yapıyorum, gelin ön seçim taleplerini kendi içimizde tartışalım. Kararımızı ortak bir deklarasyonla genel merkeze bildirelim.” dedi.

CHP tabanının, diğer ada adaylarını da ön seçim yapılması konusunda sıkıştırdıklarını iddia eden Ahmet Gümüş, “Efeler aday adayı diğer arkadaşlarımızın, çeşitli platformlarda ön seçim istedikleri şeklindeki cılız beyanatlarını ben de duyuyorum. Biliyorum ki örgüt tabanı onları da sıkıştırıyor. Yaptığımız seçim çalışmalarında bana diyorlar ki, 'Siz üç aday adayı biraraya gelerek, CHP il ve ilçe örgütünün de hazır bulunduğu bir ortamda ya da platformda, bu konudaki görüşlerinizi ortaya koyun. Hep birlikte ortak bir karar alıp deklarasyon yayınlayıp bunu genel merkeze bildirin. Genel merkez, Aydın’dan böyle bir karar beklemektedir. CHP örgütünün ve diğer aday adayı arkadaşlarımızın üzerinde uzlaştığı bir karara saygı gösterecektir. Bu sorumluluk genel merkezin değil, sizlerindir.' diyorlar.” şeklinde konuştu.

Gümüş’ün bu görüşüne saygı duyduklarını belirten CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Bayram İnce ise, “Bunu diğer aday adaylarına da sormak lazım. Aday belirleme çalışmalarında Ahmet Gümüş’ün inisiyatifi ve düşüncesidir, saygı duymak lazım. Örgüt böyle bir şey isterse CHP Genel Merkezi’ne bildiririz. Genel merkezin alacağa her türlü karara da saygılıyız.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri