Chp'den Yolsuzluk Soruşturmasının Kapatılmasına Siyah Çelenkli Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, adliye önüne siyah çelenk bıraktı. CHP Kahramanmaraş İl Yönetimi bir grup partili ile birlikte, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP Kahramanmaraş İl Yönetimi bir grup partili ile birlikte, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı vermesini adalet sarayına siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Merkez Onikişubat ilçesindeki Kahramanmaraş Adalet Sarayı önüne gelen CHP'li grup, üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelengi adliye girişine bıraktı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin 81 ilinde adliye binalarımızın önüne ‘adaletin kara günü’ adlı siyah çelenk bırakıyor. Bunun anlamı, 12 yıldır Türkiye’yi yöneten iktidar artık güçler ayrılığı olan yargıyı, yasamayı, yürütmeyi adeta kendi raptı zaptına alma tutumunun son ayağı olan tapelerle 3 bakanın oğlu ve Rıza Sarraf isimli vatandaşın tapelerle yolsuzluk yaptığı tescillendiği halde hukukun buna takipsizlik vermiş olmasını kınıyoruz. Bu bağlamda da Türkiye’nin 81 ilinde kararı protesto eden çelengimizi buraya bıraktık." diye konuştu.

Basın açıklamasınnı ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri