Chp'den Topçu Kışlası Eleştirisi: Bunun Adı Diktatörlüktür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Topçu Kışlası projesini tekrar gündeme getirmesini eleştirdi. Cankurtaran, “Bunun adı otorite, bunun adı diktatörlüktür. Kaçak saraylar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Topçu Kışlası projesini tekrar gündeme getirmesini eleştirdi. Cankurtaran, “Bunun adı otorite, bunun adı diktatörlüktür. Kaçak saraylar yaptılar. Halkın hiçbir talebine, isteğine uymadılar. Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni esefle kınıyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Gezi eylemlerinden sonra gündemden düşen Topçu Kışlası projesini yeniden gündeme aldı. Proje Belediye'nin Ekim ayında hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda, ‘Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyon Projesi’ olarak yeniden yer buldu. Bütçe oylamasının yapıldığı oturumda bu duruma CHP’li Meclis üyeleri tepki gösterdi. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Parti Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Gezi Parkı olaylarında çok kan döküldüğünü aktardı. Cankurtaran, “Dün çıkan bir haberde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topçu Kışlası ile ilgili olarak, 2015-2019 tarihleri arasındaki planları arasında tekrar bu projeyi devreye sokacaklarını açıkladı. Oysa biz çok büyük bir olayla bütün dünyanın bildiği, Gezi olayları ile protesto etmiştik. Bütün Türkiye olarak ayaklanmıştık. Bunu istemediğimizi, bunu yanlış bir proje olduğu iradesini toplum olarak hepimiz ortaya koymuştuk. Bu konuda çok kan döküldü. Hükümet bu konuda geri adım attığını, referandum yapacağını ve Gezi Parkı’nın yerinde kalacağını açıklamışlardı.” diye konuştu

‘PROJEYİ TEKRAR GÜNDEME GETİRMEK 'SİZİ DİNLEMİYORUZ' DEMEKTİR’

Devletlerin huzurun, refahın ve kuralların işlemesi için, halkın tepkisine bağlı olarak bir takım yaşam alanlarını kendi projeleri dışına çıkarması ve halkın isteklerini uygulaması gerektiğini vurgulayan Cankurtaran, “Burada görülüyor ki burada bu kadar kan dökülmüş. Ali İsmail’ler ölmüş, 8 can verilmiş. Halen o dönemde biber gazı yediği halde şu anda hastaneye yatırılan çocuklarımız var. Halen kanayan bir yaramız var. Bunun üzerine hiç bir şey olmamış gibi, hatta söz verildiği halde Topçu Kışlası projesini tekrar gündeme getirmek şunu ifade ediyor; 'Ey vatandaş, istediğiniz kadar itiraz edin biz sizi dinlemiyoruz. İstediğiniz kadar sokağa çıkın biz istediğimizi yaparız.' ” ifadesini kullandı.

Cankurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasi çoğunluğun karar verdiği, kabul etmeyen halkın bütün itirazına ve reddine rağmen hiçbir şekilde dinlenmemesi midir? Hukuk bu mudur? Üstelik bize söz verilmiş, ‘gerekirse referanduma gideriz’ denmiş. Aradan bir yıl geçtikten sonra bu projeyi tekrar karşımıza getiriyorlar.”

CHP’li Meclis üyelerinin karara itiraz ettiklerini aktaran Cankurtaran, şunları dedi: “Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi arkadaşlarımız çok itiraz ettiler. Fakat hükümetin demokrasiden anladığı çoğunluksa elbette muhalefetin hiçbir zaman sesi çıkmaz. Elbette çoğunluğun hakkıyla her karar alınır. Bunun adı demokrasi değildir. Bunun adı otorite, bunun adı diktatörlüktür. Kaçak saraylar yaptılar. Halkın hiçbir talebine, isteğine uymadılar. Burada çocuk haklarını tartışıyoruz. Suçlu çocukları, eğitim göremeyen çocukları yoksulluk oranını tartışıyoruz. Soruyorum size kaçak saraylara ayrılan bütçe ile kaç çocuğumuz okutulurdu? Yine soruyorum Topçu Kışlası bu topluma ne kadar gerekli? Halkla ile inatlaşılmaz. Devletlerin görevi vatandaşlarla inatlaşmak değildir. Vatandaşın istediği yaşam standardını yükseltmektir. Bu tamamen kişisel bir inatlaşmadır. Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni esefle kınıyorum. Halkın isteğine ve iradesine rağmen çıkarılacak bu kararın uygulanmaması için önce ricada bulunuyoruz. Daha sonra hem CHP olarak hem de vatandaş olarak gerekli iradeyi koyacağımızı ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri