Chp’den ‘bonzaiye Hayır’ Kampanyası

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, son günlerde Türkiye’de onlarca gencin ölümüne sebep olan uyuşturucu madde bonzaiye karşı kampanya başylatıldı. İl Başkanı Ali Engin, yöneticiler ve diğer partililer, Kemeraltı Çarşısı'nın...

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, son günlerde Türkiye’de onlarca gencin ölümüne sebep olan uyuşturucu madde bonzaiye karşı kampanya başylatıldı. İl Başkanı Ali Engin, yöneticiler ve diğer partililer, Kemeraltı Çarşısı'nın Konak Meydanı girişinde basın açıklaması yaptı. Daha sonra esnaf ve diğer vatandaşlara bonzaiye karşı bilgilendirici broşür dağıttılar.

Çarşı girişinde kampanyayla ilgili yapılan basın toplantısına CHP İl Başkanı Engin, İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Engin, “Aile değerlerine önem verdiğini iddia eden, muhafazakar bir parti olduğunu iddia eden bir parti iktidarda olmasına rağmen özellikle son iki yılda uyuşturucu bağımlılığının arttığı, boşanmaların arttığı, ailelerin dağıldığı gibi her bakımdan birçok olumsuzluğun gündeme geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Aile değerlerine önem vermek buysa bravo. Buradan hükümete, ilgililere çağrıda bulunuyoruz, gençlerimizin geleceğini karartan bu uyuşturucu belasından kurtulmak için gerekli tedbirleri alın. Gezi Parkı eylemlerinde gösterdiğiniz gücünüzü bonzaiye karşı da kullanın, emniyet güçlerini bu konuda görevlendirin. Bunun yurda sokulması, satılması, yaygınlaşmasının önüne geçmek için bir şeyler yapın. Bizler de toplumsal bir yara haline gelen bonzaiye karşı kampanya başlatıyoruz.” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Rodoplu, “Ucuz elde edilen bir uyuşturucu olan bonzai, son dönemde onlarca kişinin ölümüne sebep olmuştur. Bonzai, çok kolay elde edilen, ucuz bir uyuşturucudur. Her gece hastanelerin acil servislerine en az bir kişi kaldırılıyor. Ülkeyi emperyalistlerden kurtarmaya çalışan gençlerin yerini, bonzai kurbanı gençler almak üzeredir. Bonzai, bulunması kolay ve yaygın. Bonzai, bir tek dozuyla bile öldürebilen bir sentetik uyuşturucu. Biz CHP olarak bütün üyelerimizle savaş açtık. Bugün 26 Ağustos tarihini seçtik. Üç adımdan oluşan bir proje başlattık. İlk adım sizlerle buluşup duyurmaktı, ikinci adım CHP İzmir İl Örgütü olarak bütün örgütü eğitimden geçirip üçüncü aşamada kapı kapı, sokak sokak dolaşarak önce İzmir’i, Ege Bölgesi’ni ve bütün Türkiye’yi gezeceğiz ve bu belayla savaşarak gençlerimizi kurtaracağız.” diye konuştu.

Milletvekili Yüksel de konunun ciddiyetine dikkat çekerek, konuyu Parlamento'ya kadar taşıyacaklarını belirtti. Basın toplantısının ardından CHP’li yönetici ve milletvekilleri, Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf ve halka kampanyayla ilgili "Bonzaiye Hayır" yazılı broşür dağıttı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri