CHP'den birlik çağrısı

CHP Konya il başkanı Koyuncu, terör örgütüne tepki göstererek, tüm yurttaşlarımızın birlik ve beraberlik içersinde kenetlenmeleri gerektiğini söyledi

CHP Konya il başkanı Cumhur Koyuncu, terör örgütüne tepki göstererek, tüm yurttaşlarımızın birlik ve beraberlik içersinde kenetlenerek, ülkemizin terör belasından bir an önce kurtulması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgünü tarafından kaçırılan milletvekili ve vatandaşların biran önce bırakılmasını isteyerek, “12 Ağustos 2012 tarihinde PKK terör örgütü tarafından milletvekilimiz Sayın Hüseyin Aygün kaçırılmıştır. Bu olay terör örgütünün azgınlığının geldiği nokta açısından dikkat çekicidir. İktidara geldiklerinde sıfır terör olan ülkemizde bugün vur kaç değil, alan alana savunma sistemine geçen PKK, maalesef sadece doğu, güneydoğuda değil, büyük metropollerde eylem yapabilmektedir. Son örneği İzmir Foça’da görülmüştür” dedi.

HÜKÜMETE AĞIR ELEŞTİRİLER

AK Parti Hükümetinin terör örgütüyle kararlı bir şekilde mücadele sergilemediğine dikkat çeken Koyuncu, “BOP planı çerçevesinde Irak parçalanırken, kuzeydeki Kürt oluşumu adeta desteklenmiştir. AKP şimdilerde Irak’taki resmi Maliki Hükümeti yerine kuzey Irak’taki bölgesel başkan Barzani’yi muhatap almaktadır. Yapılan ticari anlaşmalardan Irak Hükümeti devre dışı bırakılmaktadır. Dışişleri Bakanı Kerkük ziyaretinde Irak Hükümetinden değil, bölgesel Kürt yönetimden izin alarak Kürt yönetimini muhatap kabul ederek legalleştirmiştir. Terör örgütüyle kararlı bir mücadele sergilenmezken her alanda mücadele eden pek çok komutan hala neyle suçlandıklarını bilmeden Silivri zindanlarında hapsedilmişlerdir. Adeta terör örgütüyle yaptıkları mücadeleden dolayı cezalandırılmaktadırlar. Fakat ne acıdır ki, Habur’da terör örgütü üyelerine resmi karşılama yapılmış, komedi bir yargılamayla hepsi serbest bırakılmış ve ödüllendirilmiştir” şeklinde konuştu.

KAÇIRILMA SIRASI VEKİLLERDE

 Koyuncu, Terör örgütünün kaçırma işlemini milletvekilini kadar götürdüğünü ve bu tür kaçırılmaların olmaması için gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini ifade ederek; “Şehit cenazelerinde insanların terör örgütü aleyhine slogan atmaları engellenirken, neredeyse şehit olanlar suçlanacak konuma gelmiştir. Terör örgütü tüm alçaklığıyla karakol basıp, askerlerimizi katlederken, bölgede sınırları yeniden oluşturmaya çalışırken Suriye’de başrol oyunculuğuna soyunan AKP, sınırımızdan 5-10 kilometre ilerisindeki terör yuvalarına hiçbir müdahalede bulunamamaktadır. Çünkü AKP’nin hamisi ABD izin vermemektedir. Azgınlaşan PKK, askeri, öğretmeni, korucuyu, memuru, kaymakamı kaçırdıktan sonra sıra milletvekiline gelmiştir. Tüm yurttaşlarımıza birlik ve beraberlik içersinde kenetlenerek ülkemizin terör belasından bir an önce kurtulması dileğiyle saygılarımı sunarım” diye konuştu.  

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri