Chp'den Adliye Önüne 'Kara Gün' Çelengi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum il yönetimi, 17-25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Erzurum Adliye Sarayı giriş kapısına üzerine 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk bıraktı. CHP, eş...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum il yönetimi, 17-25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Erzurum Adliye Sarayı giriş kapısına üzerine 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHP, eş zamanlı olarak ülke genelinde, 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının üzerinin yargı eliyle kapatılmasını protesto etti. CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ve il yönetimi üyeleri de 11.45'te üzerinde, 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenkle Adliye Sarayı önüne geldi. İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri 'Adaletin kara günü' yazılı çelenki adliye kapısının önüne bıraktı.

İl Başkanı Kızıloğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun siyasetin hukuka müdahale sonucu 'takipsizlik kararı' ile üzerinin kapatılmasını protesto ettiklerini belirtti. Kızıloğlu, 96 kişiyi kapsayan soruşturmanın hukuken kapatılmasına rağmen vicdanlarda kapanmayacağına dikkat çekerek, "Bilindiği üzere ülkemizde 17-25 Aralık 2013’te, son 100 yılın en büyük 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' yaşandı. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisler 'darbe teşebbüsü' suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı verilen soruşturma, 96 kişiyi kapsıyor. Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu davalar halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacağını belirtmek istiyoruz. Özellikle Peygamber Efendimiz(sav)'in; 'Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır.' sözünü herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.

CHP İil yönetimi basın açıklamasının ardından alkışlarla adliye sarayı önünden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri