Chp’de Parti Meclisi İçin Adaylar Yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurultay’ında Parti Meclisi için adaylar başvurularını yapıyor. Delegeler Çarşaf Liste’deki adayların en az 47, en çok 52’sini işaretleyerek tercihlerini belirleyecek.CHP’nin Ankara...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurultay’ında Parti Meclisi için adaylar başvurularını yapıyor. Delegeler Çarşaf Liste’deki adayların en az 47, en çok 52’sini işaretleyerek tercihlerini belirleyecek.

CHP’nin Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde yapılan 18. Olağanüstü Kongresi’nde ikinci gün heyecanı yaşanıyor. Kongre’nin ikinci gününde Parti Meclisi (PM) seçimleri yapılacak. Sabah saat 09.30’da başlayan başvurular saat 11.30 kadar sürdü. Başvuru işlemlerinin ardından adayların listeleri isim sırasına göre sıralanacak ve ardından delegeler seçim işlemi için oy kullanmaya geçecek.

Başvuruların yapıldığı salonda bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay, PM seçimleri için ciddi bir yarışın devam ettiğini söyledi. Balbay, ”Şimdi bu yarışın ardından gerçek anlamda Genel Başkan 2015 seçimlerine birlikte koşacağı takımı belli olacak. CHP’nin kendi iç dinamikleri çok güçlü olduğu için Parti Meclisi bu konuda çok önemli. Kabaca benim tahminimce 500 civarında başvuru olacak. Bu parti içi dinamizminde çok güçlü olduğunu gösteriyor. Baktığım zaman Türkiye’nin bütün bölgelerinden başvuranlar var. Bu da çok güzel.” dedi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise Kurultay'ın birlik ve kardeşlik çerçevesi içerisinde Türkiye’de demokrasi dersi verebilecek bir örneği sergilediğini söyledi. Tanal, "İki genel başkan adayımız elele, birlikte kürsüye çıktılar. Temenni bu demokrasi dersinin mevcut olan siyasi partilerin hepsine örnek olmasını istiyorum ben. Netice olarak buradaki kurultayda kim çıkarsa çıksın, hangi liste çıkarsa çıksın CHP kazanacak, Türkiye kazanacak, dünya kazanacak.” şeklinde konuştu.

Seçimlerde adaylar Çarşaf Liste yöntemiyle seçilecek. Aday olan tüm üyeler alfabetik olarak çarşaf liste olarak adlandırılan yöntem ile seçime giriyor. Üye sayısına göre en yüksek oyu alanlar seçiliyor. Gruplar kendilerine yakın isimlerin seçilmesi için 'anahtar liste' adı altında kendi adaylarının sıra numaralarını verdikleri ayrı liste çıkarabiliyor. Delegeler anahtar listeye bakarak, çarşaf listedeki isimleri numaralarına göre oyluyorlar. 60 üyenin seçileceği PM için delegeler, çarşaf listedeki isimlerden en az 47, en çok 52'sini işaretleyerek tercihlerini belirtecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri