CHP’de kongre polemiği devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Teşkilatı’nın Olağan Genel Kurulu gergin geçmiş ve gerginliğin kavgaya dönüşmesi sonucu eski İl Başkanı Musa Akgül dâhil birçok partili darp edilmişti.
Kavgada darp edilen Musa Akgül, yaptığı konuşmada kendisini yumruklayanların CHP’li olamayacağını, CHP’nin içine sızmış MHP’lilerin kendisini dövdüğünü iddia etmişti. Musa Akgül ve Genel Kurulda Başkan Adayı olan Mehmet Ali Ünal partililerle birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında kongreyi değerlendirdi. 
“MHP’LİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM”
Musa Akgül olay anında, “Beni döven MHP’lilerdi” sözlerinin amacının aştığını belirterek MHP ve MHP’lilerden özür diledi.  CHP Konya İl Başkanlığına yeniden seçilen Orçun Güney Çalık’ın olayları, ‘karşı tarafın aday grubunun mağdur rolünü oynamak için bilerek çıkardığı’ iddiasına da değinen Akgül, “Bu demeç suçluluğun içinde verilmiş bir demeçtir. Saldırganların kimler olduğu bellidir. Bu saldırganlar kamera arkasında da saldırganlıklarını sürdürmüşler ve Meram İlçe Başkanımız otel dışında darp edilmiştir. Âlemin önünde meydana gelen ve bütün açıklığıyla izlenen olayı telaş içinde hem suçlu, hem güçlü, hem mağdur rolü oynayan hem de yalan beyanda bulunarak demeç veren tahsil, terbiye ve ehliyet derecesini bilmediğimiz bu kişi CHP İl Başkanlığı koltuğuna yakışmamıştır. Oradaki yumruklar Musa Akgül’e ve arkadaşlarıma vurulmamıştır. O yumruklar, ahlaka, Kemalist düşünceye, demokrasiye, CHP’ye vurulmuştur” dedi.
Olayların kongrede başlamadığını Konya il yönetiminin 8 ay boş bırakılmasıyla başladığını aktaran Akgül, genel sekreterlik tarafından bugüne kadar partiye hiç oy vermemiş 16 kişiyi parti tüzüğünün 12. maddesini hukuka aykırı biçimde kullanarak il yönetimine atamasıyla devam ettiğine dikkat çekti. “İl başkanı ve il sekreteri Ankara’dan görevlendirilmiştir” diyen Akgül şöyle devam etti: “Gönderilen kişiler Genel Başkanımızın kesin emrine ve demecine rağmen 400 civarında partili olmayan kişiyi üye yapmıştır. Yine bu kişilerin çoğunluğu emek hırsızları tarafından delege yazılmıştır. Bu uygulama Genel Başkanımız ve Merkez Yürütme Kurulu’nun bilgisi dışında yapılmıştır. Genel merkez tarafından gönderilen ve amaç dışında seçim kazanmak için kullanılan yüklü miktarda para ile gerçekleştirilen bu seçim şaibelidir yönetim de şaibelidir.”
“ATİLLA KART’TAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Akgül, böyle bir yaklaşımı hak etmediklerini ve olaylarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını da belirterek, olayları gerçekleştirenleri CHP kültüründen nasibini alamamış zavallılar olarak niteledi. Kongrede il başkanlığı için yarışan Mehmet Ali Ünal ise, divan başkanın olaylar sırasında tarafsız davranmadığını ve olayları çıkaranlarla birlikte hareket ettiğini bildirdi. Kongrede Atilla Kart’ın, “Geçmişte birlikteydiniz. Hainlik ediyorlar” sözlerini sarf ettiğini dile getiren Ünal, “Ben geçmişte partimle birlikteydim. Geçmişte olduğum gibi bugünde CHP için çalışıyorum. Ayrıca milletvekilimiz Atilla Kart, hainler sözünü kimler için kullandı. Partinin içinde olanlar için mi yoksa olayları çıkaranlar için mi kullandı? Kendisinden bunun açıklamasını bekliyoruz” dedi.
HASAN AYHAN
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri