CHP’de koltuğu en sağlam olan o

’Herkes geçici bir ben kalıcıyım..’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin ülke bölünüyor kaygısı taşıdığını belirterek, “CHP olduğu sürece bu ülkenin üniter yapısını hiç kimse, ama hiç kimse değiştiremez. Biz ülkenin çimentosuyuz” dedi. Karadeniz Konfederasyonu’nun ‘Karadeniz Konuşuyor’ toplantısına katılan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

VATANIMIZI SEVİYORUZ
Bizi ayrıştırmak, bölmek istiyorlar, buna prim vermeyeceğiz. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçiliktir.  Bayrağımızı seviyoruz, vatanımızı seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz budur. Hiçbir zaman, hiçbir yerde her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık demedik, demeyeceğiz. Takım tutar gibi bir siyasal parti tutulmaz. Ülkenin çıkarlarını kim savunuyorsa ona bakacağız. Herkeste bir kuşku var ülke bölünüyor mu diye. Bu kaygıyı besleyen ana damar nedir? CHP olduğu sürece bu ülkenin üniter yapısını hiç kimse ama hiç kimse değiştiremez. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Halkın partisi olmak için mücadele ediyoruz.  
 
4 MADDE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
 
Hep beraber dedik ki bir anayasa yapalı. En nitelikli uzman arkadaşlarımızı görevlendirdik, çalışıyorlar. Baştan söyledik, ‘Anayasanın ilk 4 maddesi bizim kırmızı çizgimizdir’ dedik. Türkiye Cumhuriyeti’nin adı, bayrağı, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ve başkenti Ankara’dır kavramını değiştiremeyiz. Görüşmelerin tam ortasında ‘Başkanlık sistemini getireceğiz.’ Ne demek başkanlık sistemi. Kim verdi bu yetkiyi. Biz daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük olsun derken, daha otoriter rejimi nasıl kurabilirizin arayışı içindeler. Karadeniz kıyıya vururken nasıl özgürce çırpınıyorsa bu ülkenin insanları da özgürce konuşabilmeli.
 
KAFATASÇILIĞI REDDEDİYORUZ
 
Karadenizliler milliyetçidir diye bir algı var. Aslında algı değil bu. Bu ülkenin her karış toprağında bizim atalarımızın, şehitlerimizin gazilerimizin kanı var. Milliyetçiliği bizim halkımız yurtseverlik olarak bayrağa sahip olmak, insanını sevmek olarak 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakmak bu ülkenin menfaatleri için her türlü fedakarlığı göze almak olarak algılarız. Hangi partiden, hangi inanç, hangi renkten olursa olsun, kıyafeti ne olursa olsun 75 milyon insan aynıdır. Bu ülkenin taşı, toprağı, bayrağı, suyu için her fedakârlığı yaparız. Koyu milliyetçiliği, kafatası milliyetçiliğini reddediyoruz.
 
ATATÜRK ORTAK PAYDAMIZ
 
Mustafa Kemal Atatürk bizim liderimiz, önderimizdir. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın ortak paydasıdır. Ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmiştir. O’nun devrimlerine sahip çıkmak benim görevim değil sadece, 75 milyon yurttaşın görevidir.  Ne yaptı Mustafa Kemal Atatürk? Bağımsızlığımız sağladı, hayatını bu yolda adadı. Bütün mal varlığını da devlete bağışladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri