Chp’de Bayramlaşma Trafiği

CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay, bayram tebriklerini kabul etti.

CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay, bayram tebriklerini kabul etti.

CHP’yi ilk olarak BDP ziyaret etti. Ardından AKP, DSP, BBP, SP, DP ve MHP heyetleri partiye gelerek tebrikte bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul başkanlığındaki DSP heyetini ağırlayan Oran, “Sizler bizim kardeş partimizsiniz. Genel Merkez’de görmekten mutluyuz.” diyerek karşıladı. Oran, Türkiye’nin yaşadığı sorunları dile getirdi. Heyette yer alan DSP Parti Meclisi Üyesi Uğur Gürel araya girerek, “Meclis’teki partilerin bu kadar şikayette bulunmalarına anlam veremiyorum. AKP’ye gidiyoruz, onlar ağlıyor. Size geliyoruz, ana muhalefet partisi olarak sizler ‘bunlar böyle yapılmalı’… Yani AKP ve CHP, Meclis’in tam olarak çalışmadığını mı ifade etmek istiyorsunuz. Güven oranı TBMM için oldukça düştü…” diye konuştu.

CHP’li Nazlıaka, mevcut sistemin muhalefeti bypas ettiğini ileri sürerek, “Meclis açık iken kanun hükmünde kararnameler çıkartılıyor ise o zaman burada Parlamento’nun yeterince işlevsel olmamasında iktidarı sorumlu tutmak gerekir.” ifadesini kullandı.

DSP PM üyesi Gürel, “Abilerinden onları öğrendiler. Aslında siyaseti sokağa dökmek lazım. 29 Ekim büyük fırsat. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 29 Ekim’de meydanları doldurmalı, başta andımız olmak üzere hep bir ağızdan bunu söylemeli.” şeklinde konuştu. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, Gürel’i, “Sokağa dökmek dememek lazım. Sokaktaki insanları bilinçlendirmek lazım dersek daha doğru olur.” diyerek uyardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri