CHP'de Akil heyeti kuruyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütün CHP'li milletvekillerinin ülkenin her tarafını gezip CHP'nin tutumunu anlatacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da bir grup gazeteci ile bir araya gelerek, sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, çözüm süreciyle ilgili yeni proje başlatacaklarını açıklayarak, “Bir tutum belgesi hazırlıyoruz. Netleşince bütün milletvekillerimizi Türkiye’nin her iline göndereceğiz. Sadece doğu, güneydoğuya değil, İstanbul’a, Tekirdağ’a, Trabzon’a, Manisa’ya, Yozgat’a göndereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Milletvekilleri Akil İnsanlar Heyeti gibi ülkeyi mi gezecekler?” sorusuna “Ülkeyi gezecekler, CHP’yi anlatacaklar, CHP’nin bu konudaki görüşünü, tutumunu anlatacaklar” yanıtı verdi.

AKP'Yİ İKTİDARA BİZ GETİRDİK

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin başarılı olması durumunda CHP ve MHP’nin bitebileceğine ilişkin sözlerine ise şu yanıtı verdi:
“AKP’yi besleyen unsur terör müydü? AKP’yi iktidara biz getirdik, diyen Öcalan haklı çıkıyor. Terör biterse CHP bitecek, çok saçma birşey. Ben, terörün bitmesini elbette arzu ederim, herkes arzu eder. Örgütün silaha başvurmayacağım diye açık, net bir taahhütte bulunması lazım ama yok.”

Kılıçdaroğlu, PKK’lılar için “terörist” yerine “aktivist” ifadesinin kullanıldığı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)?raporunnu CHP milletvekillerinin onaylamasına ilişkin bir soru üzerine şu yanıtı verdi:
“Kendileriyle görüşmedim ama Haluk Koç açıklama yapmış zaten. AKP tarafından izlenen politikanın PKK’yı terör örgütünün dışına çıkaracağını daha önce uyarmıştım ben.
Avrupa’da bunu anlatamazsınız diye söylemiştim. Ortaya çıkıyor bu. Görüşen kim? Bizzat Başbakan’ın kendisi. Batılı şöyle düşünüyor: Sen hükümet olarak gidip görüştüğüne göre benim bunu terörist saymama gerek yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri