CHP'de 21 imza eksik

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı için toplanan imzalarda 21 kişi eksik...

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adayı olarak adının açıklanmasının ardından CHP'nin ulusalcı milletvekilleri kazan kaldırmıştı. CHP Milletvekili Süheyl Batum, "Babam gökten inse İhsanoğlu'na oy vermem" demişti.

21 CHP'Lİ İMZA VERMEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için resmi başvurular bugün başladı. CHP ve MHP, İhsanoğlu'nun adaylığı için topladıkları imzaları Meclis Başkanı'na sundu. 130 milletvekili bulunan CHP, 2'si bağımsız adaydan olmak üzere, 111 imza topladı, yani 21 CHP'li partisinin adayı için imza vermedi.

ULUSALCILAR BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Emine Ülker Tarhan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için imza toplayan CHP milletvekilleri 5 imzaya ulaşmış durumda. Eğer İhsanloğlu için imza vermeyen CHP'liler de imza verirse ulusalcı kanat gerekli 20 imzaya ulaşabilir. Böyle bir durum olursa, CHP Köşk için kendisiyle de yarışmış olacak.

BAYKAL YOK, PLAN SUYA DÜŞTÜ

Aralarında Baykal’ın da olduğu 12-13 ismin, alternatif bir adaya imza vermeyeceğini iletmesi üzerine alternatif aday çıkarılması ihtimali de ortadan kalkmış oldu.

Süheyl Batum’un, Emine Ülker Tarhan’ı cumhurbaşkanı adayı gösterme girişimi de böylece zora düştü. 21 vekil içinden Şevki Kulkuloğlu, sosyal medya platformu Twitter’da Tarhan’a imza vermeyeceğini duyurdu. Deniz Baykal’ın da yakın çevresine Tarhan için oy vermeyeceğini söylediği öğrenildi.

13 KİŞİ İHSANOĞLU'NA SICAK BAKMIYOR

21 vekil içinde 12-13 ismin alternatif bir adaya, İhsanoğlu ismine olmasa da parti yönetiminin kararına duydukları saygı gereği sıcak bakmadıklarını bildirdikleri kaydedildi. Batum’un Tarhan’a imza toplama çağrısının ardından bugün imza vermeyen vekillerin bir araya geleceği de belirtildi. Alınan bilgilere göre imza veren 109 isim arasındaki bazı milletvekilleri, İhsanoğlu ismine çekincelerini sunarak, dilekçeye imza attılar. 20 imza toplayabilmek için Ak Parti’den istifa eden bağımsız vekillerle görüşülmenin de değerlendirildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri