Chp, Yüksekova Saldırısında Yakalananların Olayın Faili Olmadığı İddiasını Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a, Hakkâri Yuksekova’da saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayına ilişkin 'yakalandığı belirtilen faillerin' alınan ifadelerinde olayla ilgilerinin bulunmadığı iddiasını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a, Hakkâri Yuksekova’da saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayına ilişkin 'yakalandığı belirtilen faillerin' alınan ifadelerinde olayla ilgilerinin bulunmadığı iddiasını sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Sezgin Tanrıkulu, “Basına yansıyan haberlere göre, Başbakan Davutoğlu olaydan bir gün sonra, Hakkâri Yüksekova’da saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayının faillerinin yakalandığını iddia etti ancak gözaltına alınan bu kişilerin sorgularında, olayla ilgilerinin olmadığı uyuşturucu ve diğer suçlardan aranan şahıslar olduğu iddia edilmektedir. Haberde ayrıca, Hakkâri Valiliği'nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırının faillerinin yakalandığı yönünde net bir bilgi vermediği; açıklamada olayın faili gibi sunulan E.A. adlı şahsın yaklaşık 3,5 ay önce Hakkâri Zagros İş Merkezi’nde uzman çavuş K.U. isimli personeli yaralayan kişi olarak gözaltına alındığı, sorgusunda son olayla ilgisinin bulunmadığı iddialarda yer almaktadır.” hatırlatmasında bulundu.

CHP’li Tanrıkulu, bu bağlamda, basına yansıyan haberlerle ilgili bilgilendirme yapılması için Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Hakkâri Yüksekova’da çarşı izni sırasında uğradıkları saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili kaç kişi gözaltına alınmıştır? Başbakan A. Davutoğlu’nun operasyonlarda gözaltına alınan şahısların sorgusu tamamlanmadan açıklama yapmasının gerekçesi nedir?

Hakkâri Emniyet İstihbarat ve TEM şube müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonlarda, yanlış adreslere baskın düzenlendiği iddiası doğru mudur?

Yakaladıkları kişilerin Hakkâri Yüksekova’da üç askerin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgisinin bulunmadığı iddiası doğru mudur? Hakkâri Valiliği'nin açıklamasında saldırının faili gibi sunulan E.A. adlı şahsın, yaklaşık 3,5 ay önce başka bir askeri personeli yaralamaktan gözaltına alındığı, olayla ilgisinin bulunmadığı iddiası doğru mudur?

Hakkâri Yüksekova’da saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayının faillerinin sayısı kaçtır? Faillerden kaç tanesi yakalanmıştır?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olaydan bir gün sonra faillerin yakalandığına ilişkin açıklamasının dayanağı nedir?"

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri