CHP sorulara Başbakan'dan yanıt bekliyor

CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, son günlerde Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu değerlendirdiği basın toplantısında, bakanların ve çocuklarına uzanan yolsuzlukların karşısında Başbakandan gerçekçi bir açıklama beklediklerini söyledi.

CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, son günlerde Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk  operasyonunu değerlendirdiği basın toplantısında, bakanların ve çocuklarına uzanan yolsuzlukların karşısında Başbakandan gerçekçi bir açıklama beklediklerini söyledi.

İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları hakkında Başbakanın yeterli açıklama yapmadığı için, konuyla ilgili soracakları soruların cevabını beklediklerini belirterek,  “Ahlakı içselleştirmediğiniz ve ahlaksızlığı olağan bir şeymiş gibi topluma kabul ettirmeye çalıştığınız için mi Sayıştay Raporları TBMM'ye gelmedi? Ucu sana, bakanlarına ve bakanlarının çocuklarına dokunan yolsuzlukların, rüşvet hesabı sorulmasın diye mi Sayıştay Raporları Meclis’e gelmesin diye özel düzenleme yaptırdınız? Defalarca, ‘Sayın Başbakan, çık şu kürsüye, ben ben kul hakkı yemedim de’ diye çağrı yapıldı. ‘Kul hakkı yemedim’ diyebildin mi? Helal paranın alın teriyle kazanılmış paranın ayakkabı kutusunda ne işi var Sayın Başbakan?” ifadelerini kullandı.

AR DAMARINIZ ÇATLAMIŞ

Yolsuzluk iddiaları kapsamında ismi geçen bakanların, hala resmi plakalı araçlara bindiğini ifade eden Karpuz, “Adı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunda geçen bakanlar, kırmızı plakalarla geziyor, hatta oğlunu sorgulayan polisi, adı dosyada  olan bakan görevden alıyor. Bırakalım hukuk devletini, evrensel huhuku bunun edep ile, haya ile insanların alnında bulunan ar damarıyla izahı mümkün müdür. Bir doktora gidip ar damarınız var mı, var sa o ar damarı çatlamış mı diye baktırdınız mı” şeklinde konuştu.

HELAL PARANIN AYAKKABI KUTUSUNDA NE İŞİ VAR

Son olarak Başbakana helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi olduğunu soran Mevlüt Karpuz, “Helal paranın, alın teriyle kazanılmış paranın ayakkabı kutusunda ne işi var Sayın Başbakan? Bakan çocuklarının yatak odalarına içi para dolu 10’a yakın kasayı, o kasalardaki kirli paralara, kirli eller değmesin diye, para sayma makinelerini de çeteler mi yerleştirdi? Diyelim ki çeteler yerleştirdi. Nasıl onların, bakan babalarının ve bu devletin istihbaratının haberi olmadı? Adı yolsuzluğa, rüşvete karışmış bakan ve oğlunun konuşmaları medyaya düştü. İçişleri Bakanı, ‘Oğlum dikkatli ol telefonda bunları konuşma’ diyor. Ne demek bu? Bu konuşmayı da çeteler Bakan’a zorla mı yaptırdı? Bakan baba, ‘telefonda konuşma bunları, yüz yüze görüş’ diyor. Böyle bir uyarının yapılmasını da çeteler mi önerdi Bakana?  Sayın Başbakan ‘Çete var’ diyorsun. Biz de dedik ki, çeteyi merak ediyorsan, Bakanlar Kurulu’nu topla, sağına soluna bak. Çete üyesini bulursun. Topladın mı, baktın mı, hayır? Yine demiştik ki, var dediğin çeteyi kimin yönettiğini merak ediyorsan aynaya bak. Baktın mı? Hayır. O zaman çetenin reisini de göremezsin” dedi.

ADEM DEMİREL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri