Chp Parti Meclisi İçin 474 Kişinin Başvurduğu Oylama İşlemi Başladı

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. PM üyeliği için 474 kişi, YDK üyeliği için ise 98 aday başvuru yaptı. Üyelikler için oylama başladı. CHP’nin...

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. PM üyeliği için 474 kişi, YDK üyeliği için ise 98 aday başvuru yaptı. Üyelikler için oylama başladı.

CHP’nin Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde yapılan 18. Olağanüstü Kongresi’nde ikinci gün heyecanı yaşanıyor. Kongre’nin ikinci gününde PM ve YDK üyelik seçimleri yapılacak. Sabah saat 09.30’da başlayan başvurular saat 12.00'ye kadar sürdü. Başvuru işlemlerinin ardından adayların listeleri isim sırasına göre sıralandı ve ardından adayların isimlerinin yazılı olduğu oy kullanma listeleri matbaaya gönderildi.

Adayların isimlerinin son defa okunmasının ardından saat 16.00’da geçilmesi düşünülen seçime yaşanan bir sorunlar dolayısıyla gecikmeli olarak ancak saat 18.30 civarında geçilebildi. Seçime bin 218 delegeden 474’ü PM için, 98 aday ise YDK üyeliği için başvurdu.

PM için başvuran adaylar arasında CHP’li Mustafa Balbay, Musa Çam, Atilla Kart, İlhan Cihaner, Haluk Koç da yer aldı. CHP’ye yeni katılan eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından üye olarak gösterildi.

Seçimlerde adaylar 'çarşaf liste' yöntemiyle seçilecek. Aday olan tüm üyeler alfabetik olarak çarşaf liste olarak adlandırılan yöntem ile seçime giriyor. Üye sayısına göre en yüksek oyu alanlar seçiliyor. Gruplar kendilerine yakın isimlerin seçilmesi için 'anahtar liste' adı altında kendi adaylarının sıra numaralarını verdikleri ayrı liste çıkarabiliyor. Delegeler anahtar listeye bakarak çarşaf listedeki isimleri numaralarına göre oyluyor.

    24 sandıkta oy verme işleminin yapıldığı seçimde 1218 delege, 8'i Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyesi olmak üzere 60 kişilik PM ile 15 Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini belirleyecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri