Chp, Özel Hayata Müdahale Konusunda Meclis Araştırması İstedi

CHP kişilerin özel hayatlarına müdahale edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP kişilerin özel hayatlarına müdahale edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ortak imzalı önerge verdi. Anayasanın 98'inci, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması talep edildi.

Başbakan'ın yaşam tarzına müdahale edildiğinin savunulduğu önergede, hükümetin öğrencilerin barınma sorununa çözüm aramak yerine, öğrencilerin ya da ailelerin bulmuş olduğu çözüm yollarına ya da yapmış olduğu tercihlere doğrudan müdahale etmeye çalıştığı savunuldu.

Anayasanın 20. maddesine göre "Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz." ve Anayasanın 21. maddesine göre ise "Kimsenin konutuna dokunulamaz." dendiğinin hatırlatıldığı öngergede, hükümetin bir nevi Anayasa'nın 20. maddesi ve 21. maddesini adeta yok sayarak müdahalelerde bulunduğu ifade edildi.

Önergede, "İnsanların doğumlarına, çocuk sayılarına, içecekleri içeceğe, inançlarına, eğitimlerinin nasıl olacağına karar veren AKP hükümeti yaşam tarzlarına müdahale etmektedir. Yaşam tarzlarına müdahale konusunda Meclis Araştırması açılması elzemdir." denildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri