“CHP neden iktidara gelemiyor?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelememeleriyle ilgili, “Yeteri kadar halka gitmedik, ‘merhaba’ demedik, vatandaşın ellini sıkmadık, ‘derdin nedir’ diye sormadık. Sadece oturduk ve ‘bize oy verin’ dedik” değerlendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Malatya’da düzenlenen “İş Dünyası ve Meslek Örgütlerinin Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu toplantıya katıldı. Toplantıya çok sayıda CHP milletvekili, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, MASİAD başkanı İbrahim Güngör, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Gürsel Özbey, Esnaf ve Sanatkarlar Krdi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, meslek kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk toplantılarını Bursa’da yaptıklarını, ikinci toplantıyı ise Malatya’da yaptıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Politikacıların iş dünyasında ayrım yapmalarını hakları da yoktur, lüksleri de yoktur. Herkesin siyasi görüşüne saygı duymak zorundayız. Siyasetçinin görevi nedir? Onun üretim yaptığı alanda, onun önündeki engelleri kaldırmaktır. Onun önüne yeni engeller çıkartmamaktır. Siyasetçiler bu olgunluğa ulaşmak zorundadır. Eğer bu olgunluğa ulaşamazsak, kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz” şeklinde konuştu.

Konuşması esnasında ODTÜ’de meydanagelen eylemler ve sonrasındaki tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, “Boşuna ODTÜ’yi örnek vermedim. Teknokent de, Teknopark da çok önemli buluşlara imza atılıyor. Anahtar eğitimdedir. Neden anahtar eğitimdedir? Bir toplumun geleceğini belirleyen temel olgu eğitimdir. Eğitim sorgulamak üzerine kurulmalıdır. Eğitimle, daha nitelikli, daha kaliteli sorular sorsunlar diye çocuklarımızı okula göndeririz. İşin özü budur” ifadelerini kaydetti.

PKK terör örgütü ile ilgili olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, “Kış geldi PKK’lı unsurlar ya toprak altında, ya başka yerde duruyorlar. Hepimiz rahatız. Bahar gelecek, yeniden şehit haberleri hepimiz diken üstündeyiz. Kaç yıldır sürüyor? 30 yıldır sürüyor. Sorumlusu kim? Sorumlusu siyaset kurumudur. Siz çözmüyorsunuz sorunu. Siz çözmezseniz, bir gün gelir, birileri gelir çözmeye kalkar” dedi.

Türkiye’de siyasi ahlak yasasının çıkartılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Niye siyasi ahlak yasası yok? Siyasetçinin kuralları da olmalı. Hangi gerekçe ile yok? Biz bunu yapmalıyız ve sizlerde talep etmelisiniz” diye konuştu.
Seçim yasasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Beğenmediğiniz adamlar var ama, lanet olsun deyip yine gidip oy veriyorsunuz. Niye itiraz etmiyorsunuz buna. Bu seçim sistemini değişmesi gerekiyor. Vatandaşın kendi özgür iradesi ile kendi milletvekilini seçmesi lazım. Hem darbeye karşıyız diyoruz, hem 12 Eylül askeri rejiminin getirdiği yasanın arkasına sığınıyoruz. Olmaz, olmaz. Değiştirmeliyiz, Türkiye demokratikleşmeli, Türkiye sivilleşmeli. Halk kendi özgür iradesi ile kendi milletvekilini seçmeli. Gidin Kıbrıs’a bakın, Kıbrıs’ın seçim yasası bizden çok daha iyi. Ama biz bunu yapamıyoruz” dedi.

“CHP NEDEN İKTİDARA GELEMİYOR? GÜZEL BİR SORU”

Kılıçdaroğlu, konuşmasını ardından gelen sorulara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin neden iktidara gelemediği ile ilgili soruya, “Güzel bir soru. Bazen bu soru çok sık sorulur” diyerek, “Demokrasilerde bir iktidar vardır, bir muhalefet vardır. Sorumlusu kim? Ne dedim sizlere. Hep doğruları söyleyeceğim. Sorumlusu biziz. Yeteri kadar halka gitmedik, ‘merhaba’ demedik, ellini sıkmadık, derdin nedir sormadık, sadece oturduk, ‘bize oy verin’ Şimdi gidiyoruz, konuşuyoruz, elini sıkıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Ali Coşkun ile ilgili bir iddia ortaya attı. Kılıçdaroğlu, “Büyük alışveriş merkezleri ile ilgili olarak kendinize şu soruyu sorun. Sayın Ali Coşkun. Eski TOBB başkanı. Benim de çok sevdiğim, saydığım ve güvendiğim bir kişi. Ali Coşkun ikinci dönem niye bakan olamadı? Çünkü büyük alışveriş merkezlerini kentin dışına çıkması ile ilgili kanun tasarısı hazırladı. Kendisi hayatta, sorabilirsiniz. Dediğim gibi çok sevdiğim. Saydığım, düzgün bir insan” ifadelerini ileri sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri