Chp Milletvekili Yılmaz'dan Muharrem İnce’ye Destek

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 5-7 Eylül’de yapılacak partisinin Olağanüstü Kurultay'ında Muharrem İnce’yi destekleyeceğini açıkladı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, son günlerde...

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 5-7 Eylül’de yapılacak partisinin Olağanüstü Kurultay'ında Muharrem İnce’yi destekleyeceğini açıkladı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, son günlerde Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırıları kınamak için basının karşısına geçtiğini belirterek, "Bu saldırılar çok çirkin ve asla kabul edilmesi mümkün değildir.” dedi.

Yılmaz, Türk milletinin sabrının sınanmaması gerektiğini söyleyip, PKK’nın 1984 yılında ilk saldırısını Eruh’ta düzenlediğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu saldırıyı düzenleyen grubun başında Mahsum Korkmaz vardı. Askerimiz Süleyman Aydın bu saldırıda öldü ve ilk şehidimizi verdim. Ardından PKK eylemlerine hız verdi Kürt Türk demeden binlerce sivil ve polisimizi katletti. İşte bu katliamları yapılanların heykelleri dikiliyor. Bu heykellerin orada dikilmesi herkesin bütün şehitlerimizin ve herkesin yüreğini derinden dağlıyor.” diye konuştu. Lice’de terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesinden sonra mahkeme kararı ile heykelin yıkılmasına karar verildiğini anlatan Dilek Akagün Yılmaz, teröristin heykelinin yıkılmasından sonra PKK yandaşları tarafından her türlü saldırıların yapıldığını belirterek “Atatürk’e yapılan saldırılar had safhaya geldi. Yeter artık, Türkiye Cumhuriyetinde bayrağı indiremezsiniz, Atatürk’ü yıkamazsınız. Bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkeyi size böldürmeyiz.”

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bir gazetecinin, çözüm sürecine ilişkin çıkartılan yasaya CHP’den de destek geldiği sorması üzerine Yılmaz, “Bunu eleştirdim ben zaten. Bizim programımızda çok açık bir şekilde PKK terör örgütü ile asla müzakere edilmeyeceği Mayıs aylında alınan parti meclisi kararında bir müzakere başlatılamayacağı çok açıkça belirtiliyordu. O çözüm yasası gerçek anlamda anayasaya aykırı af yetkisini TBMM’den alıp bakanlar kuruluna verip her türlü suçtan arıtan bir yasal düzenlemeydi. Bakanların siyasi müzakere yapmasını oluşturan bir yasaydı. Parti Meclisi kararına da aykırı, parti programına da aykırı, bazı arkadaşlarımızın verdiği destekler asla kabul edilecek bir şey değil” şeklinde konuştu.

MUHARREM İNCE'YE DESTEK

Gazetecilerin soruları üzerine Muharrem İnce’ye destek vereceğini belirten Yılmaz, “Başka adayların çıkma olasılığı her zaman vardır. Aday olma ihtimali olanlar adaylık açıklaması yapmadı. Muharrem bey yol almış durumda. Çevre illerde Uşak, Burdur ve Denizli’de nabız yoklaması yaptığımda Muharrem Beyin tabandan destek aldığını gördüm. Bu çerçevede ben de Muharrem Beye destek veriyorum. Tabanımızında sesini dikkate alarak.” şeklinde konuştu.

Başka bir gazetecinin, “Mevcut yönetim devam ederse ne yapacaksınız?” şeklindeki soruyu ise Yılmaz, “Ben 1989’dan beri bu partinin bir neferiyim. Ben milletvekilliğini ön seçimle kazanarak geldim. Ben Sayın Genel Başkan’dan da çok eski bir partiliyim. Partinin ilkelerine bağlıyım. Delegelerimiz Sayın Kılıçdaroğlu’na destek verirse, bizim yerimiz CHP’dir. Herhangi bir hata olduğu taktirde yanlış bir karar verildiği takdirde biz bu konuda eleştirilerimizi söylemeye devam ederiz. Ama bizim yerimiz CHP’dir. CHP çatısı altında yürümeye devam edeceğiz.” diye cevapladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri