Chp Milletvekili Öztrak: Sisi De Esed De Başkan, Ancak Huzurları Yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Sisi başkan, Esed başkan, bir sürü başkan var. Ama hiç birisi başkanlıkta huzur bulamamış. Dolayısıyla Türkiye bu seçimlerde aynı zamanda Türkiye'...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Sisi başkan, Esed başkan, bir sürü başkan var. Ama hiç birisi başkanlıkta huzur bulamamış. Dolayısıyla Türkiye bu seçimlerde aynı zamanda Türkiye' de nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğine karar verilecek." dedi.

Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi. 30 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gülüç Belediye Başkanlığı'na seçilen Gökhan Demirtaş'ı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde ilçeye gelen Faik Öztrak, Gülüç beldesinde partililer tarafından karşılandı. Belediye başkanı Gökhan Demirtaş, ziyaretten dolayı teşekkür ederken, Öztrak, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık rejimini ülkeye getirebilmek için çalıştığını söyleyen Öztrak, "Önemli bir seçim arifesindeyiz. Bu seçimin Türkiye' de önceleri önemi pek kavranamadı. Seçim yaklaştıkça önemli bir şey yapıyoruz. Öncelikle Türk halkı cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanlığı meselesi son derece önemli. Şimdi bakın. 90 yıllık süre içerisinde yani cumhuriyet kurulduğundan bu yana Ramazanlarımızı huzur içerisinde bayramlarımızı huzur içerisinde idrak ediyoruz. Bunu neye borçluyuz diye baktığımı zaman cumhuriyetimize Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Türkiye bu seçimlerde aynı zamanda Türkiye'de nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğine karar verilecek. Partili birisimi olacak, partiler üstü bütün partileri kucaklayan parlamenter demokrasiye sahip çıkan birisimi olacak? Başkanlık rejimini destekleyen birisimi olacak? Ben burada şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin huzur içinde demokrasisini daha da geliştirebilmesi kardeşlik içerisinde insanların bir birleriyle kucaklaşması, ekmeğini huzur içerisinde büyüterek evine götürebilmesi, paylaşabilmesi zenginleşebilmesi görülmüştür ki parlamenter demokrasiyle olabiliyor." şeklinde konuştu.

    "MİLLET NEYLERSE GÜZEL EYLER"

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın en doğru kararı vereceğini kaydeden Öztrak, "Bu seçim otoriter başkanlık rejimine gidiş ile parlamenter demokrasinin gerçek bir demokrasinin Türkiye' de kökleşmesi tercihleri arasında yapılacak olan bir seçimdir. Ben halkımızın da bu tercihi gerçekten parlamenter yönde yapacağını ülkede ki demokrasiyi giderek yutan bu son gelişmeler bu ülkeyi kaosa götüren kara delik demokratik bütün müesseseleri yutan bu gidişi bir yerde durduracağını Ortadoğu'ya gidişte ki bu otoyoldan çıkıştaki son fırsatı çok iyi değerlendireceğini yeniden demokrasiye huzura kardeşliğe birliğe beraberliğe bu ülkeyi götüreceğini milletin inanıyorum. Her şeyi millet yapacak. Bütün güç milletin elinde. Millet ne eylerse güzel eyler. Hiç merak etmeyin. Gayette güzel olacak." ifadelerini kullandı.

    Yapılan ziyarete CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartali eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve partililer katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri