Chp Milletvekili, Meclis’te Hangi Partinin Ne Kadar Çalıştığını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bugüne kadar TBMM’de 'hangi partinin kaç önergesi ve grup önerisinin reddedildiğine' dair bir önerge hazırladı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bugüne kadar TBMM’de 'hangi partinin kaç önergesi ve grup önerisinin reddedildiğine' dair bir önerge hazırladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yazılı olarak cevaplanması için sunduğu soru önergesine verilecek cevabın önemli olduğunu belirten Öğüt, “Zira, muhalefet partilerinin sıklıkla yakındığı konuşlardan biri de iktidar tarafından çalışmamakla suçlanmak. Özellikle ana muhalefet CHP, hazırladıkları tüm araştırma önergelerinin ve sundukları grup önerilerinin AKP üyeleri tarafından reddedildiği görüşünde.” şeklinde açıklama yaptı. Öğüt’e göre hangi partinin TBMM bünyesinde ne kadar çalıştığı, soru önergesinde yönelttiği sorular cevaplandıktan sonra netlik kazanacak.

Soru önergesinde şu sorular yer alıyor: “24. Dönem 1. Yasama Yılının 1. Birleşimi olan 28 Haziran 2011 Salı gününden itibaren bugüne değin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) TBMM Başkanlığı'na ayrı ayrı kaç adet araştırma önergesi sunmuştur? Aynı dönemden bugüne değin AKP, CHP, MHP ve BDP ayrı ayrı kaç araştırma önergesi kabul, kaçı da reddedilmiştir? Aynı dönemden bugüne değin AKP, CHP, MHP ve BDP Genel Kurul'a ayrı ayrı kaç adet grup önerisi getirmiştir? Aynı dönemden bugüne değin AKP, CHP, MHP ve BDP Genel Kurul'a getirdiği grup önerilerinden ayrı ayrı kaç tanesi kabul, kaçı da reddedilmiştir?” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri