Chp Milletvekili Çıray: Mustafa Moroğlu’nun Konuşma Tarzı Çok Tehlikeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine refakat eten İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun kendisinin aday olması hakkındaki, "Dağdan gelenler, bağdakileri kovamaz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine refakat eten İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun kendisinin aday olması hakkındaki, "Dağdan gelenler, bağdakileri kovamaz." sözünü değerlendirdi. “Ben burada İzmir’in kalkınması için çalışırken doğrusu aklımı bu tür polemiklere yormak istemiyorum.” diyen Çıray, “Ancak bu sözleriyle sayın vekil herkesi, CHP'ye davet eden Sayın Kılıçdaroğlu'nu tekzip etmiş. Bu sorumsuz beyan üzerine CHP'ye oy veren merkez sağ seçmen ve göçmen hemşehrilerim küstürülürse bunun hesabını kimse veremez. Çok tehlikeli olmuş. CHP'ye haksızlık bu.” dedi.

Milletvekili Çıray, ABD’de Dünya Bankası ile İzmir'i masaya yatırdı. Dünya Bankası uzmanları, Çıray'a İzmir'in dünya tıp turizmi merkezi olabilmesi için bilgi verdi ve finansman önerilerinde bulundu. Moskova'nın ve Londra'nın canlandırılmasından örnek vererek, “Sayın Çıray İzmir için ilk gelen siyasetçi.” dediler. Çıray, ikinci toplantısını da Dünya Bankası ve IMF'de çalışan Türk uzmanlarla yaptı.

Aytun Çıray, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının Aziz Kocaoğlu olması konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak telefon eden gazetecilere de şunları söyledi: “Ben aday adayı olan arkadaşlarımıza bilgi olsun diye söyleyeyim. Geziye katılan tüm gazetecilerin katıldığı ve benim de bulunduğum pazar günkü sabah kahvaltısında bir soru üzerine Sayın Genel Başkan, İzmir konusunda bir karar verilmediğini, çünkü henüz anketlerin sonuçlanmadığını söyledi.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri