Chp Lideri, Türkî Amerikan Birliği'ni Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'deki Türk derneklerinin çatı kuruluşu, Türkî Amerikan Birliği'ni (TAA) ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'deki Türk derneklerinin çatı kuruluşu, Türkî Amerikan Birliği'ni (TAA) ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bugün sabah kahvaltısında, TAA'nın başkent Washington'da bulun merkezinde Türk Amerikan toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.

TAA'nın ziyarete ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'na ABD'de yapılan çeşitli sosyal, akademik ve kültürel faaliyetler konusunda bilgi verildiği ifade edildi. Başkan Kılıçdaroğlu'nun ise partisinin dış politika vizyonu, Türkiye’de farklı sosyal kesimleri kucaklama girişimlerini, Amerika'daki Türk toplumunun birlik ve beraberliğinin önemi ve Washington ziyaretine ilişkin gözlemlerini anlattığı bildirildi.

Tanışma ve sohbet toplantısı şeklinde gerçekleşen buluşmaya, aralarında TAA Başkanı Faruk Taban, Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu (MAFTAA) Başkanı Mahmut Yeter, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi (TCAE) Başkanı Kemal Öksüz, Türk Amerikan İş Grubu (TABN) Başkanı Talha Saraç’ın da dahil olduğu bir grup Türk Amerikan toplumu mensubu katıldı.

CHP heyetinde ise Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztırak, Grup Başkan Vekili Enver Altay ve milletvekilleri Aytun Çıray, Kamer Genç ve Aykan Erdemir yer aldı.

CHP heyetinin ziyareti yaklaşık bir buçuk saat sürdü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri