Chp Lideri Kılıçdaroğlu: Sel Zararların Karşılanmasının Takipçisi Olacağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manavgat'ta meydana gelen sel felaketinde maddi zarara uğrayan, esnaf, çiftçi, tarım arazileri ve turizmcilerin zararlarının karşılanmasının takipçisi olacaklarını söyledi....

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manavgat'ta meydana gelen sel felaketinde maddi zarara uğrayan, esnaf, çiftçi, tarım arazileri ve turizmcilerin zararlarının karşılanmasının takipçisi olacaklarını söyledi.

    

    Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin TBMM Grubu 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Antalya'ya geçtiğimiz günlerde Manavgat'ta sel felaketinde maddi zarara uğrayan esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Güllük Caddesi'nde CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, İl Başkanı Cavit Arı ve Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut'la birlikte su baskınında maddi hasar oluşan dükkanları tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    Sağanak yağışın 10 saat esir aldığı Manavgat'ta saatte 350 litre yağış düşmesine bağlı esnafın, tarım arazilerinin, ev yerlerinin, araçların, çiftçilerin ve otelcilerin zarar gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, böylesi bir kuvvetli bir yağışta can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu kaydetti.

    CHP olarak sel felaketinde zarara uğrayan esnaf, ev sahibi, işyeri, tarım arazisi, otel ve çiftçinin zararının karşılanmasının Meclis'te takipçisi olacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Afet sonrası Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın (AFAD) hasar tespitine yönelik çalışma yapmasını kutluyorum. Ama tespit edilen zararların bir an önce karşılanması gerekir. Zararın hızlı bir şekilde karşılanması için CHP Antalya milletvekilleri Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması için önerge verecekler. Umut ediyorum, iktidar partisi de destek verirse zararın daha objektif yapılması için iyi bir çalışma olacaktır. CHP olarak zararın karşılanmasının takipçisi olacağız." diye konuştu.

Esnaf ziyaretinde, esnafın maddi zararlarının karşılanması için bölgenin afet kapsamına alınmasını istediğini aktaran Kılıçdaroğlu, iktidarın ise buna menfi baktığını ifade etti.

    Belediye başkanı Şükrü Sözen'in sağanak yağışın olduğu süre içinde var gücüyle çalışma yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, 30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası'na bağlı Manavgat'ın altyapı sorumluluğunun tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT'a geçtiğinin bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri