CHP lideri Kılıçdaroğlu Konya'da halka hitap etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 yıldır iktidarda olan hükümetlerin Konya'ya çok şeyler vermeleri lazım geldiğini belirterek, "Ama Konya'nın 2 milletvekili azaldı. Çünkü Konyalı göç veriyor. Konya'nın verimli toprakları yok mu? Konya'nın nüfusu niye azalır? Konya'nın insanı kendi yerinde değil, başka yerlerde büyük kentlerin varoşlarında eğer ekmek peşinde koşuyorlarsa demek ki Konya'da bir sorun var. Bu sorunu çözmek lazım. Eleştirmek kolay ama biz sadece Konya'nın değil, hem Konya'nın, hem Türkiye'nin sorunlarını çözmek için yola çıktık. Söz verdiler Mavi Tünel'i bitirmediler. Konya'nın yüzde 85'i sulanmıyor. 120 milyon para ayırsalar Konya'nın tarlaları sulanır. Mazotu 1 lira yapacağız. Mazotu köylüye maliyetine satacağız. Elektrik borcunu da sileceğiz" dedi.
CHP'nin çiftinin, esnafın dertleri için çözüm önerileri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Son 6 ayda CHP bir üniversite gibi çalıştı. Şunun altını çiziyorum; CHP kadar Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten ikinci bir parti yok. Aile sigortası getireceğiz. Aile sigortası, geliri olmayanlara her ay en az 600 lira yatacak. Alacak çocuğunu, gidecek mahallenin esnafından, bakkalından alışverişini yapacak. Bu ülkede bir çocuğumuz aç yatağa girmesin. Bu ülke zengin, kaynak var. Bu ülkede yolsuzluk varsa bunu çözecek tek bir parti var, halkın partisi CHP. Biz Türkiye'nin rantına değil sorunlarına talibiz. İnşallah Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız hedef bu. CHP gelirse, vatandaşı borç batağından kurtarmak benim boynumun borcudur. Konya'dan mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. Yolsuzluk yapmayacağım, kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağım. Askerlik süresini 15 aydan 9 aya, sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğiz" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, öğle ezanı okunurken konuşmasına ara verdi. Konuşmasında emeklilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Buraya gelecek Sayın Erdoğan emeklilerin de oyunu isteyecek. 9 milyon emekli var, 9 milyonun da tamamının oyunu istiyorum. Emeklilerin sorunlarını en fazla dile getiren benim. İki tane seçenek var. Ya sürünmeye devam ya da onurlu yaşam. Herkese hizmet etmek benim boynumun borcudur" diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri