CHP Konya'da maziyi arıyor

CHP Konya İl Başkanlığına atanan Orçun Güney Çalık, Konyada 1977deki başarıyı tekrar yakalamak noktasında tüm zorlukları aşacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Partisi Konya İl Başkanlığına 7 ay aradan sonra Orçun Güney Çalık atandı. Yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında Orçun Güney Çalık’la, il başkanlığına getirilmesi sürecinden, seçimlerde başarıyı yakalamak için yapacağı çalışmalara kadar birçok konuyu konuştuk. Cumhuriyet Halk Partisi Konya Teşkilatı içinde yıllarca faaliyet yürüten Orçun Güney Çalık, aday olmamasına rağmen Genel Başkan Deniz Baykal’ın il başkanlığına kendisini uygun görmesine şaşırmadığını söyledi. İl başkanlığı için 15’e yakın adayın olduğunu ifade eden Çalık, aday olmadığı halde 2007 seçimlerinde yaptığı çalışmalar sonucunda il tabanının ve genel başkanlığın kendisini uygun gördüğünü aktardı.
İÇ ÇEKİŞMELERİ ORTADAN KALDIRACAĞIM
Yeni dönemde amaçlarının, “Konya’da 1977’deki seçimlerdeki başarıyı yakalamaktır” diyen Çalık, başarıyı yakalamak için iç çekişmeleri ortadan kaldıracağının altını çizdi. Çalık, “Herkesle uyum içinde çalışacağım. Merkez ve taşra ilçelerinde yerinde inceleme yapacağım. Yapılan incelemede çalışmayan, faaliyet göstermeyen parti teşkilatlarında köklü değişikliklere gideceğim. Sürekli ilçe başkanlarımla irtibat içinde olacağım. Gençlik ve kadın kollarına ağırlık vererek, bu alanda teşkilatlanmayı arttıracağız. Konya’da belli bir CHP potansiyeli var. Bu potansiyel 1977 yılında kendini gösterdi. Amacımız 1977’deki seçmenimizi tekrar CHP’ye çekmektir. Danışma meclisi kurarak, Konya’da CHP içinde bulunmuş büyüklerimle her ay düzenli toplantılar yaparak, yapılacak çalışmalarda onların görüşlerini alacağım” dedi.  2–3 ay sonraki kongreden sonra çalışmalara daha fazla ağırlık vereceğini dile getiren Çalık, Konya’ya hizmet edenin devamlı yanında olacağını vurguladı.
KONYA HALKINA GERÇEKLERİ ANLATACAĞIM
Orçun Güney Çalık göre, Konya’da en önemli sorun halka doğruların anlatılmaması. Çalık,  2007 yılında seçim çalışmalarına katıldığını ve Konya’nın sorunlarını yakından bildiğine değinerek, sorunların çözümü için öncelikle halka gerçekleri anlatacağını aktarıyor. İktidarın Konya halkını devamlı olarak avuttuğunu aktaran Çalık şunları kaydetti: “İktidar Konya’dan 13 milletvekili çıkardı, fakat bir tanesini bakan bile yapmadı. Son olarak göstermelik dışardan birini bakanlığa getirdi. Konyalı milletvekilleri MKYK’na bile zorla giriyor. İktidar Konya’nın kıymetini bilmiyorsa, biz çok iyi biliyoruz. Konya geniş ve güzel bir coğrafya, bu coğrafyada CHP yerini alacaktır. İşimizin zor olduğunu biliyoruz fakat başarıdan taviz vermiyoruz.” Çalık, 2007 seçimlerinde Hadim ve Taşkent bölgesinde çıkılması en zor köylere ziyaretler yaptıklarını ve oradaki insanların 30 yıldan sonra ilk defa CHP bayrağı gördüklerini söylediğini bunun kendilerini hem hüzünlendirdiğini hem de umutlandırdığını aktardı.
DENİZ BAYKAL KONYA’YA GELECEK
Birkaç seçimdir CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Konya’ya gelemediğine işaret eden Çalık, önümüzdeki seçimlerde genel başkanın miting yapmak için geleceği yönünde söz verdiğine değindi. Şimdiye kadar Baykal’ın gelmeme sebebinin maddi kaynakların yetersiz olmasına bağlıyan Çalık, “Biz parti olarak başbakan gibi devletin uçağını, arabasını kullanmıyoruz. Onun gibi bir ayda 50 il dolaşamıyoruz. Yine de genel başkanımız seçim mitinglerinde Konya’yı da içine alacağını söyledi” diye konuştu. CHP İl Başkanlığı’nın yönetim kurulu görev dağılımı şöyle; İl Sekreteri Mehmet Yurtseven, Sayman Raziye Demir, İl Eğitim Sekreteri Şeniz Kurtuluş, Seyit Mehmet Dinler, Hikmet Erkan, Ali Tekiş, Hilmi Köprülü, Ramazan Kılınç, Ulaş Tonca, Süleyman Çiçek, Sema Bakırkalay, Bülent Ulutaş, Emine Erkoç, Meryem Yoğurtçu, Süleyman Bağırsakcı, Zekeriya Süntar, Rukiye Saygılı, İbrahim Bülbül, Vedat koyuncu ve Cumhur Koyuncu üye oldu.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri