CHP Karatay’da Karakuş dönemi

CHP Karatay İlçenin gerçekleştirdiği kongrede, Mustafa Öztürk, Mehmet Elibol, Suner Karakuş ve Tahir Büyükırmak ilçe başkanlığına aday oldu.

Yapılan seçimde 124 delegenin 85’in oylamaya katıldı. Suner Karakuş 33 oyla CHP Karatay İlçe başkanlığına seçildi.   Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği toplantı salonunda yapılan Kongreye, CHP Konya İl Başkanvekili Yaşar Narin, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte partililerle ile Karatay ilçe delegeleri katıldı.  Kongre’de konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt kongrelerin iktidar mücadelesinin ilk adımını oluşturduğunu belirterek, “Ülke olarak öylesiyle bir kritik bir dönemdeyiz. Hiçbir kimsenin bahanesi olamaz. Mücadelemizi ve çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Kongrelerimiz iktidar mücadelemizin ilk adımıdır. Onun için önemlidir. 2019 seçimleri laik cumhuriyetin ve devrimlerinin sonu olabilecek bir süreci açabilir.

Ondan dolayı da herkes sorumlu olup, üzerine düşen görevi bahanesiz yerine getirmek zorundadır. Geldiğimiz noktada ülkemizde 94 yıllık cumhuriyet ve kazanımlarını tartışır durumdayız.  Kim ne hesap yaparsa yapsın. Bugün ortada bir gerçek vardır. 2019 seçimlerini kazanmak ve hep birlikte bunun mücadelesini vermektir. Biz doğru çalışıp, doğru seçenekler sunarsak Konya’da 1 değil, 5 milletvekili çıkarabiliriz. Çünkü Evet, Hayır referandumun da Konya’dan 365 bin hayır çıktı. 2019’da alacağımız fazla oy belki de cumhurbaşkanını değiştirebilir. AK Parti olmaktan çıkmış bir heyetin partisi duruma gelmiştir. Türkiye’ye ve geleceğine yönelik vereceği hiçbir kalmamıştır. Gelinen noktada cumhuriyetimize ve devletimize sahip çıkacak tek parti CHP kalmıştır.  Onun içinde çok çalışıp iktidar olmak zorundayız.  Bu ülke bizim ve cumhuriyeti de biz kurduk. Bunun değerini bizler iyi biliriz. Rantçılara ve rüşvetçilere değil, halkımıza sahip çıkarız. Bunu yapabilecek gücümüz ve birikimimiz vardır. Kongrede seçilecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada seçime katılan 85 delegenin 33’çünün oyunu alan Suner Karakuş CHP Karatay ilçe başkanı seçilirken, diğer adaylardan Mustafa Öztürk 11, Mehmet Elibol 21 oy ve Tahir Büyükırmak’ta 20 oy aldı.  CHP Karatay ilçe başkanlığı kongresinde yönetim kurulu üyeleri de şu isimlerden oluştu: CHP Karatay İlçe Başkanı Suner Karakuş seçilirken, yönetim kurulu üyeleri de,  Ahmet Altay, İsa Arı, Deniz Bahce, Fatma Büker, Kamil Deniz Çınar, Suzan Doğanay, Havize Dönmez, Sümmeyra Garip, Muammer Genç, Zekerya Kağnıcı, Adem Yaşar Mutlu, Mehmet Öğdüm, Ertan Özçimen, Latif Sakallı, Sinan Türker ve Mevlüt Kürşat Uludağ’dan oluştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri