Chp İzmir Milletvekili Çıray: 5 Ağustos’ta Silivri'deyim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter ve Facebook sayfalarından yaptığı duyuruda, 5 Ağustos'ta Balbay'ı yalnız bırakmayacaklarını, tüm İzmir'in arkasında olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter ve Facebook sayfalarından yaptığı duyuruda, 5 Ağustos'ta Balbay'ı yalnız bırakmayacaklarını, tüm İzmir'in arkasında olduğunu belirtti. Çıray, açıklamasında, "İzmir Milletvekilimiz, değerli arkadaşımız, dostumuz Mustafa Balbay diğer birçok masum insan gibi 'Ergenekon' adı verilen davada yargılanmaktadır. Balbay Silivri zindanlarında 5 yıldır tutukludur. Yani 5 yıldır tüm İzmir ve İzmirlilerin iradesi Silivri’de tutukludur. Dolayısıyla hukukun üstünlüğünü ve saf vicdanı temsil eden 'İzmir medeniyeti' 5 Ağustos’da verilmesi beklenen kararın doğrudan tarafıdır." dedi.

        Önümüzdeki seçimlerde İzmir’in şamarının ağır olacağını öne süren Çıray, "Çünkü AKP iktidarı başta hukukun üstünlüğü olmak üzere inandığımız bütün değerleri yaraladı, kanattı. Her İzmirli gibi buna göz yummayacağımızı göstermek için İzmirlilerin kalbi desteğini, hayır dualarını Balbay ve arkadaşlarına iletmek üzere 5 Ağustos’da Silivri’deyim. Tüm İzmir Silivri’de." ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri