Chp İzmir Milletvekili Aksünger: Devlete Artık Vatandaş Tarafından Güven Yok

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, devlete artık vatandaş tarafından güven olmadığını belirterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını veto etmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, devlete artık vatandaş tarafından güven olmadığını belirterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını veto etmesi gerektiğini söyledi. Bu memlekette demokrasi, bu memlekette bir vesileyle özgürlük olacaksa hukuk ile olacağını vurgulayan Aksünger, hukuku tarumar edenler gelecekte de kendilerine hukukun lazım olacağını göstermelerini istedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Aksünger, internet kanununu değerlendirdi. Kişisel verilerin ihlaliyle ilgili Devlet Denetleme Kurumu’nun hazırladığı raporunun çıktığını ve ciddi itirazlarda bulunduklarını dile getiren Aksünger, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendilerini Köşk’e davet ettiğini ve bugün saat 11.30’de görüştüklerini ifade etti.

Raporda 1 milyon insanın veri güvenliğinin tehlikede olduğunun belirtildiğini anlatan Aksünger, asıl sorunun buz dağının altında olduğunu ve BTK, TİB, Emniyet İstihbarat, Milli İstihbarat Teşkilatı ile bunların son zamanlardaki moda deyimle paralel örgütlenme sistemleri olduğunu savundu. Cumhurbaşkanına Meclis'e getirilen internet yasası başta olmak üzere birçok konuda çekincelerini anlattıklarını dile getirdi.

Bunların çok vahim ve ciddi konular olduğunu belirten Aksünger, geçmişte yaşananlar ile bundan sonra da yaşanacakların ülkenin geldiği vahim noktayı gösterdiğini kaydetti. Devlete artık vatandaş tarafından güven olmadığını ifade eden Aksünger, "Çıkın sokağa yargıya mı güveniyorsunuz, kolluk kuvvetine mi, polise mi, askere mi; kime güveniyorsunuz? Yasamaya mı siyasi iktidara mı güveniyorsunuz; hangi kuruma güveniyorsunuz? Çok ciddi problem vardır. Ve bu gelen yasalarla birlikte de bu panik atak yasalarıyla aman biran önce kendimi koruyayım yasalarıyla birlikte memleketin geleceği karartılacak. Kurumlar zaten paylaşılmış vaziyetteyken bundan sonraki süreç daha da vahim olacaktır." dedi.

Bu memlekette demokrasi, bu memlekette bir vesileyle özgürlük olacaksa hukuk ile olacağını vurgulayan Aksünger, hukuku tarumar edenler gelecekte de kendilerine hukukun lazım olacağını göstermelerini istedi. Dinlemelerle ilgili konuyu kendisinin görüşmede gündeme getirdiğini belirten Aksünger, gördüğü kadarıyla Cumhurbaşkanının merakının da bulunduğunu kaydetti.

Kişilerden ziyade kurumların dinlenmesinin olduğunu dile getiren Aksünger, zaafiyetin de buradan kaynaklı olduğuna dikkat çekti. Raporlarını verdiklerini anlatan Aksünger, Cumhurbaşkanının adım atmasının olumlu olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanının bu yasaya veto koyması gerektiğini ve bunu da kendisine söylediğini vurgulayan Aksünger, Anayasa Mahkemesine götürme işini partinin üst kurullarıyla görüşüleceğini ifade etti. Uluslararası platformda zaten bunla ilgili ciddi tepkiler olacağını ve mahkûmiyetler yaşandığı zaman daha büyük sıkıntıya düşüleceğini söyledi. Kaldırma yapamadıktan sonra yüzde 90’ının vatandaşa engelleme olacağını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri