Chp, İstiklal Caddesi’nde Aşure Dağıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde aşure dağıttı. Türkiye’de insanların, aşurenin farklılıkları gibi bir arada yaşayabilmeyi başardığına dikkat çeken Tekin, “Bugün İslam coğrafyasında...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde aşure dağıttı. Türkiye’de insanların, aşurenin farklılıkları gibi bir arada yaşayabilmeyi başardığına dikkat çeken Tekin, “Bugün İslam coğrafyasında maalesef uzun yıllardır yaşanan çok ciddi sıkıntılar var. Aşurenin İslam coğrafyasında anlamı çok yüksektir. Türkiye, İslam coğrafyasının tamamına rehber olabilecek bir ülkedir. Umut ediyorum ki Türkiye’de ekilecek her ekin, İslam coğrafyasında barış çiçekleri açacaktır.” dedi.

CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı, İstiklal Caddesi’nde aşure ikramı yaptı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kazandan doldurduğu aşureyi vatandaşlara dağıttı. Tekin, “Bugün İslam coğrafyasında maalesef uzun yıllardır yaşanan ok ciddi sıkıntılar var. Aşurenin İslam coğrafyasında anlamı çok yüksektir. Farklılıkları aşurede olduğu gibi bir arada yaşanmasını becerebilmiş bir topluluğuz. Özellikle son dönemlerde İslam coğrafyasında mezhep savaşları arasında yaşanan bu sıkıntıların gerçekten çok ciddi bir acı olduğunu, farklı mezheplerde de olsak hepimiz bu acıyı hissediyoruz. Umut ediyoruz ki bu acıların olmadığı, İslam coğrafyası da Hz. Hüseyin’in 1375 yıl önce bir zulme karşı direnişi olduğu gibi, aynı çerçevede bütün İslam coğrafyasının barış, kardeşlik içerisinde yaşayabileceği bir dünyayı, bir dönemi yaratabiliriz. Türkiye bu konuda çok önemli bir ülke. İslam coğrafyasının tamamına rehber olabilecek bir ülkedir. Umut ediyorum ki Türkiye’de ekilecek her ekin İslam coğrafyasında müthiş bir barış çiçekleri açacaktır. Bu vesileyle bugün burada Muharrem ayını kutluyoruz. Herkese mübarek olsun.” şeklinde konuştu. Aşureye, vatandaşlar ve turistler ilgi gösterdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri