CHP İl Başkanlığından gündem yorumu

CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu, CHP milletvekillerinin Meclis'te yemin etmemesi ile ilgili olarak, ''Yeminleri engellenen arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça, CHP örgütü olarak Meclis gru

CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu, CHP milletvekillerinin Meclis'te yemin etmemesi ile ilgili olarak, ''Yeminleri engellenen arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça, CHP örgütü olarak Meclis grubumuzun yemin etmeme kararının arkasındayız'' dedi.
Koyuncu, partinin il binasında düzenlediği toplantıda, milletvekili seçilen ve haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan CHP milletvekillerinin yemin etmelerini ve yasama görevine katılmalarını istediklerini söyledi.
CHP Milletvekillerine hiçbir dokunulmazlık ve ek bir ayrıcalık istemediklerini belirten Koyuncu, CHP milletvekillerinin yemin etme haklarının gasp edilmesine karşı çıktıklarını ifade etti.
Hiç kimsenin adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi gerektiğini bildiren Koyuncu, şunları kaydetti:
''Yakın geçmişte demokrasi inancımız ve milli iradeye saygımız nedeniyle, hiçbir AKP yöneticisine veya AKP'liye 'Başka aday bulamadınız mı?' diye sormadan, Sayın Erdoğan'a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan partinin yöneticileri olarak, şimdi 'başka aday bulamadınız mı?' diyen Başbakana soruyoruz. Hangi Erdoğan konuşuyor? Milli iradeyi özgürlüğü savunan Erdoğan mı? Yoksa milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı? CHP sadece kendi arkadaşlarına değil, her koşulda milli iradeye ve demokrasiye saygının gereği olarak aynı durumdaki diğer milletvekillerine karşı yapılan haksızlığa da karşıdır, karşı olacaktır.''
Demokrasiyi, cumhuriyeti, insan haklarını savunmayı ve korumayı ilke edinmiş CHP'nin örgütleri olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin verilmeyen antidemokratik ve hukuk dışı uygulamanın parçası olamayacaklarını vurgulayan Koyuncu, ''Yeminleri engellenen arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça, CHP örgütü olarak Meclis grubumuzun yemin etmeme kararının arkasındayız'' diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri