Chp, Hsyk Teklifinin Dondurulmasını Değil Geri Çekilmesini İstiyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören yasa teklifi tartışılmaya devam ediyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören yasa teklifi tartışılmaya devam ediyor. İki haftadır Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem maddesi olan HSYK, bu hafta da siyasetin bir numaralı gündem maddesi.

AK Parti'nin, HSYK teklifini Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında dondurması, dikkatleri yeniden Anayasa değişikliğine çevirdi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dört siyasi parti ile konuyu görüştü. Bu hafta Meclis'te grubu bulunan parti temsilcilerinin Anayasa değişikliği için yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

AK Parti, her ihtimale karşın HSYK teklifinin dondurularak Anayasa değişikliği çalışmalarının yürütülmesini istiyor. Ancak CHP ise Anayasa değişikliği için HSYK teklifinin dondurulması yerine geri çekilmesini ve yolsuzluk soruşturmalarının önünü açılmasını şart koşuyor.

MHP de Anayasa değişikliğine karşı çıktığı gibi HSYK teklifinin tamamen geri çekilmesini istiyor. BDP, Anayasa değişikliğine hazır olduğunu açıkladı. HSYK'nın yapısında Anayasa değişikliği yapılabilmesi için CHP'nin izleyeceği yol haritası önem taşıyor. CHP, şartlarının yerine getirilmemesi halinde Anayasa değişikliğine sıcak bakmıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK teklifine ilişkin "Teklif geri çekilmedi, görüşmeler devam ediyor. CHP, Başbakan'ın yanar döner tavırlarıyla kendi çıkarına göre gelişen olayları yorumlamasıyla hareket edecek bir parti değildir. Şu anda görüşme devam ediyor. Başından beri söylediğimiz bunun hiç getirilmemesiydi. Bu AKP ile zor bu Başbakan ile zor." açıklamasını yapmıştı.

İNTERNET DÜZENLEMESİ MECLİS GENEL KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta internet ile ilgili düzenlemeler başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Salı günü başlayacak görüşmelerde özellikle internet ile ilgili düzenlemeye muhalefet partileri karşı çıkıyor. Ayrıca, TBMM'de bu hafta Avrupa Birliği (AB) Uyum, Dışişleri ve İçişleri Komisyonları da gündemindeki konuları ele alacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri