Chp Genel Sekreteri Tekin: Bu Ülkeyi Eşkiyalara Teslim Etmeyeceğiz

CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın, HSYK seçimlerini iktidarın desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun kaybetmesi halinde sonucu gayrimeşru sayacaklarına ilişkin açıklamasını, eşkiyalık sistemi olarak...

CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın, HSYK seçimlerini iktidarın desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun kaybetmesi halinde sonucu gayrimeşru sayacaklarına ilişkin açıklamasını, eşkiyalık sistemi olarak değerlendirdi. Tekin, "Hâkimlere, savcılara buradan seslenmek istiyorum. Eğer bu eşkiyalara teslim olursanız, sizi hâkim ve savcı saymayacağız. Hiç korkmayın, bu ülkeyi esaretten kurtarmak bizim namus borucumuz. Bizi darağacına da götürseler, bu ülkeyi bu eşkilayara teslim etmeyeceğiz." dedi.

CHP Muğla İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, genişletilmiş il başkanları toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. CHP'nin kurultayıyla bu kadar çok meşgul olmalarını sevindirici bulduklarını kaydeden Tekin, "CHP'nin kurultayıyla ilgilenecek kadar Türkiye ile ilgilenmiş olsalardı, bugün Türkiye'nin dış politikası kevgire uğramamış olurdu. Buradan ilk defa söylüyorum, kendilerinin de yaptığı bir kurultay değildi. Adeta bir devlet düzeni içerisinde, otoriter bir yapıyla talimatların uygulandığı bir toplantıydı." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle sorular yönelten Tekin, "Uçağımız düştü, iki pilotumuz şehit oldu. AKP yetkilileri bunun bedelinin ağır olacağını, bunun hesabının sorulacağını söylemişlerdi. Niye bu hesabı soramadılar? Bu uçağı kim düşürdü? İki pilotumuzu kim şehit etti? Dinlemeler konusunda Almanya'nın baskısı sonucunda ABD Başkanı özür dilemesine rağmen bizi dinleyen Almanya’ya karşı bu yöntemi neden Türkiye uygulamadı? En azından içeride göstermiş oldukları hassasiyeti, Almanya karşısında gösteremediler? Bunu Davutoğlu'nun kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Bir ülkenin, son dönemlerde özellikle dış politika konusunda her türlü çamura batmış, her türlü yasadışı örgütlerle ilişkisi olan bir ülkenin bir başka ülke tarafından dinlenmesini kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, kirli iktidarların kirli medyasının olduğunu ileri sürerek, "CHP olarak Türkiye'deki yolsuzlukların hangi boyutlara ulaştığını söylememize rağmen galiba inandırıcı olamadık. Bizim söylediklerimiz bir anlam ifade etmiyor olabilir ama kabinenin bakanı Ali Babacan'ın geçen hafta söylediği cümlelerin, Sayın Başbakan'ın da söyleyebileceği bir laf olması gerekiyor. Sayın Babacan, bir geceyarısı imar tadilleriyle milyar dolarların nasıl kazanıldığını söyledi. Bir gün sonra gazetelere yansıdığını görebildiniz mi? Kabinedeki bir bakanı içeride yolsuzlukların nasıl olduğunu, bir geceyarısı insanların milyar dolarlara nasıl sahip olduğunu itiraf ediyor ve bu itirafın karşısında herkes suskun ve herkes sağır." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin, sıkıştığı zamanlarda kadın ve türban üzerinden siyaset yaptığını savunan Tekin, "Bir tarafta IŞİD, bir tarafta Ortadoğu coğrafyasının yaşamış olduğu sorunlar karşısında bir geceyarısı bir genelgeyle kevgire dönmüş eğitim sistemiyle ilgili yeni bir genelge çıkarıyorlar. Bizim kızlarımızın başörtüsüne ihtiyacı yok. Bir şeye ihtiyaç var, siz kirlenmiş iktidar olarak sadece ve sadece kapanacaksanız yüzünüzü kapatın. Yüzünüz öylesine kirlenmiş ki sadece iç politikada değil, dışarıda gelmiş olduğunuz nokta ortada. Önümüzde HSYK seçimleri var. Dün AKP yetkilileri, ‘Bu seçimi yok hükmünde sayarız.’ dedi. Bunun adı, çok açık söylüyorum eşkiyalık sistemidir. Hâkimlere, savcılara buradan seslenmek istiyorum: Onurunuzu, haysiyetinizi koruyacaksanız bu eşkiyalara teslim olmayacaksınız. Eğer bu eşkiyalara teslim olursanız, sizi hakim ve savcı saymayacağımızı buradan açık ve net olarak söylüyoruz. Biz kimin seçilip seçilmeyeceğini söylemiyoruz. Bir seçim koymuşsanız, yüzde 58’in kararıyla, 'Evet kardeşim, bu seçim olacak' diyorsa buna herkes uyacak. Çıkıyor bir tanesi, 'Bunu yok sayarız', öbürü, 'Bunu yeniden referanduma götürürüz'. Niye? AKP'nin istediği olmadığı için. Bunları kabul etmek mümkün değil. Herkesi tehdit eden, boyun eğdiren, 'Yargı sistemini dizayn edeceğim' diyenlerin karşısında ilk önce yargıçların dik durması lazım. Siz dik durun, yüzde 58 evet diyenler sizin arkanızda olacaktır." diye konuştu.

İnsanoğlunun her şey olabileceğini ama iki adam olamayacağını söyleyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birinin bu iki adamlıktan vazgeçmesi lazım. Dış politikayı, iç politika malzemesi haline getirmeyin. Getirirseniz, bunun bedeli çok ağır olur. Sadece siz bu bedeli ödemezsiniz, Türkiye Cumhuriyeti bu bedeli öder. Bugün Esma'yı öldürenlerle aynı saflara geldiniz. Bütün olup bitenleri gizli tutamazsınız. Bu coğrafyada yasadışı terör örgütleriyle ilişkileriniz, dünya medyasında tümü ortaya çıkıyor. Sayın Davutoğlu, sen CHP'yi boşver. Esir düşmüşsünüz, esir. Bu iktidar, bugün dünyanın esiri olmuş durumda. Eğer sizin bütün politikalarınız dinlenebilecek durumdaysa, burada sessiz kalıyorsanız bunun önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getireceği ağır faturaları hep beraber düşünmeliyiz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri