Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saldırıyı Kınadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay ziyareti kapsamında Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay ziyareti kapsamında Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulundu. Ankara'daki saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu, hükümetin bu konuda her türlü önlemi almasını beklediklerini söyledi.

Cilvegözü'nde müdür ve yetkili merciler ile gümrük müdürlüğü binasında görüşen Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası sınır çıkışında vatandaşlara 'Ehlen Sehlen' diyerek selam verdi. Burada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin terörün ithal eder duruma geldiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu tür saldırıları şiddetle kınamamız lazım. Güvenlik güçlerine saldırı yapmak doğru değil. Hükümetin bu konuda her türlü önlemi almasını bekleriz. Bu ülke terörden çok çekti. Terörün bir insanlık suçu olduğunu kabul etmeli ve ortak hareket etmeliyiz. Terörü bir insanlık suçu olarak biliyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'deki sıradan yurttaşlar da çok iyi biliyor. Türkiye'nin artık terör ithal eden ülke konumuna geldiğini de biliyoruz. Reyhanlı patlaması, Cilvegözü patlaması, İstanbul'daki bazı olaylar, bütün bunlara baktığımızda bizim pilotların Lübnan'da kaçırılması, Türkiye'nin terör ithal eden ülke konumuna geldiğini gösterir. Terörün beslendiği kaynaklara bakmak lazım.”

Türkiye bu dış politika ile yoluna devam ederse, daha acı bedeller ödemeyle karşı karşıya gelebileceğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bu açıdan hükümetin daha ciddi, daha tutarlı bir politika izlemesi gerekiyor. Sınır kapısında benim gördüğüm güzel bir tabela var. Giren herkes onu görüyor, 'Yurtta sulh Cihanda Sulh' yani barış sözcüğü burada var. Eğer barıştan yana politika izlerseniz emin olun terörü büyük ölçüde aşmış olursunuz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri