Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Vatandaşa Oy Kullandırmayan Bir Çete Var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gümrüklerde vatandaşların oy kullanmalarını engelleyen ciddi bir yapılanma olduğunu söyledi. Bugün Tuncelili bir vatandaşın kendisini aradığını ve oyunun kullanılmasına...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gümrüklerde vatandaşların oy kullanmalarını engelleyen ciddi bir yapılanma olduğunu söyledi. Bugün Tuncelili bir vatandaşın kendisini aradığını ve oyunun kullanılmasına engel olunduğunu aktaran Tezcan, "Bu konuyu hem savcılığa intikal ettireceğiz hem de bu işi yapan memurdan başlamak üzere varlığı muhtemel bir çeteyi takip edeceğiz." dedi.

CHP’nin ülke genelinde 9 grup halinde başlattığı cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarının Isparta ayağında ilçe ziyaretlerinin ardından Isparta Belediyesi de ziyaret edildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın koordinesinde bir araya gelen Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Konya Milletvekili Atilla Kart, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Bursa Milletvekili Ayhan Erdemir ve CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol'u makamında ağırladı. Ayrıca 6 partinin il başkanı da Tezcan ve ekibini belediye binasında karşıladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, basılan fazla oy pusulaları ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Bunların dağıtımında ciddi bir tedirginlik olduğunun altını çizen Tezcan, "Bu kadar oy pusulası nereye dağıtılacak, ne yapılacak, önceden mühürlenip dağıtılacağı konusunda ciddi bir tereddüt ve endişeler var." şeklinde konuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu konuda ciddi önlemler alması gerektiğini açıklayan Tezcan, basılmış olan oy pusulalarının dikkatli dağıtılması hususunda uyarıda bulundu.

'ÜLKEDE ÇATIŞMA, ÖTEKİLEŞTİRME, HAKİR GÖRME VE AŞAĞILAMANIN SONU GELECEK'

Gümrüklerde oy kullanımı ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Tezcan şunları anlattı: "Biraz önce telefonla bir Tuncelili vatandaşımızla konuştum. Bu vatandaşımız Elazığ gümrüğünde oy kullanmaya gidiyor, 'sen oy kullandın' deyip oyunu kullandırmıyorlar. Ondan sonra vatandaş şikayet dilekçesi vereceği sıra tekrar geri çağırıp 'sen oyunu kullanmamışsın, gel kullan' deyip oyunu kullandırıyorlar. Vatandaş bunu takip etmeseydi onun yerine oy kullanılacaktı. Şimdi biz bunları takip ediyoruz. Bu konuyu hem savcılığa intikal ettireceğiz hem de bu işi yapan memurdan başlamak üzere varlığı muhtemel bir çeteyi takip edeceğiz. Bunu yapanları sıkı takip edeceğiz çünkü bunu Elazığ gümrüğünde yapanlar diğer gümrüklerde de yapacaklarıdır. Türkiye'deki sandıklarda da bu oyunu yapanlar olacaktır. Bu işin peşine düşeceğiz."

Tezcan, Süleyman Demirel'i kastederek Isparta'nın daha önce bir oğul cumhurbaşkanı çıkardığını, şimdi ise damat cumhurbaşkanı çıkaracağını ifade etti. Tezcan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi ile ülkedeki çatışmanın, ötekileştirmenin, hakir görmenin ve aşığalamanın sonunun geleceğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri