CHP, din düşmanı bir parti değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı 34. İl Kongresini Atatürk Stadyumu 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı 34. İl Kongresi’ni Atatürk Stadyumu 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve partililer katıldı. 430 delegenin katıldığı kongrede Mehmet Ali Ünal, Bekir Yetiştirici ve Cumhur Koyuncu başkanlık için yarıştı. Siyasi konuşmaların uzun sürmesi ve adayların çarşaf liste istemesi üzerine seçim sonucu açıklanamadı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’nı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yaparken, delegeler arasında yapılan oylama ile kongrenin çarşaf liste ile yapılmasına karar verildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç AK Parti hükümetini eleştirerek ülkenin yönetiminin iyiye gitmediğini söyledi. Özkoç, “Suriye’de kanayan bir yara var. Başbakan daha dün Eset’e kanka diyordu şimdi ne oldu da ABD ve Avrupa’nın isteklerini yerine getiriyor. Ülkemizle Suriye arasında bir gerginlik yaşanıyor. İmam hatipleri İlahiyat Fakültelerini CHP açtı nasıl olurda biz din düşmanı oluruz” dedi. Hükümete yüklenen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, ülkenin dini ve etnik ayrımlarla ile bölmeye çalışıldığını belirtti. Kart, “Genel ve yerel seçimlerde iktidar olmak için CHP’yi Konya’da şaha kaldıracağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu önderliğinde CHP’yi iktidara taşıyacağız” diye konuştu.  Kongrede söz alan başkan adayları ortak görüş olarak CHP’yi Konya’da ayağa kaldırma sözü verdi. Başkan adaylarından ilk sözü alan Mehmet Ali Ünal, yerel seçimlerde CHP’nin Konya’daki oyunu artıracaklarının sözünü vererek, CHP’nin her mahallede temsil edileceğini söyledi. Kongre sonucunda yerel seçimler için Konya’da start vereceklerini aktaran Cumhur Koyuncu ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinden taviz vermeyeceğiz. Kongre sonucunda kazanan CHP olacak” dedi. CHP’nin adının Türk halkının var olma sebebi olduğunu dile getiren başkan adayı Bekir Yetiştirici de, CHP’yi güçlendirerek yerelde iktidar olmak için mücadele edeceklerini kaydetti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri