CHP-BDP İstanbul seçimleri için ittifak yapabilir!

Habertürk'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendiren Tarhan Erdem, CHP'ye bir ittifak önerisinde bulundu.

Konda Araştırma Şirketi Sahibi, Radikal Yazarı Tarhan Erdem Habertürk'te İstanbul'daki yerel seçim yarışını değerlendirdi.
 
Medya Kritik programına katılan Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP'nin iddialı olması için BDP ile ittifak yapabileceğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı seçimleri gibi sonucu merak edilen seçimlerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerdi.
 
2014 yılı mart ayında yapılacak seçimler için henüz erken ama adaylar medyada temayül yoklaması yapmaya başladı bile. Özellikle son günlerde medyada CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili çok haberler çıkmaya başladı.
 
Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin, Ümit Boyner, Haluk Koç'un adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor.
 
AKP cephesinde ise henüz bir gelişme yok. Mevcut Başkan Kadir Topbaş, partisinin uygun görmesi durumunda yeniden aday olacağını açıklamıştı.
 
İşte bu atmosferde 2 yıl sonra yapılacak seçimlere projeksiyon tutan Tarhan Erdem, CHP'ye bir öneride bulundu. Tarhan Erdem, CHP'nin AKP karşısında iddialı olması için BDP ile ittifak yapabileceğini iddia etti. Erdem bu ittifakın, sadece İstanbul için değil, Türkiye politikası üzerinden yapılması gerektiğini ifade etti.
 
Bakalım Tarhan Erdem'in bu önerisi CHP içinde, özellikle ulusalcı kanat içinde nasıl yankı bulacak?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri