Chp Aydın Milletvekili Baydar’dan Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebi ile 8 Mart Dünya Emekçi K...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebi ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanan “Kadın Hayattır” isimli kamu sporuna ilişkin sorular sordu.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar soru önergesinde “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı "Kadın Hayattır" isimli videosunda küçük yaşta evlendirilen bir çocuğun resminin üzerine "gelenektir" yazısı yazdığı görülmektedir. Bu bağlamda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan bu videoda küçük yaşta evlendirilen bir çocuğun resminin üzerine "gelenektir" yazısının yazılmış olması Bakanlıkça nasıl açıklanmaktadır?

Bakanlık, “çocuk gelinlerin” varlığını, gelenek olduğu gerekçesiyle meşrulaştırmayı mı amaçlamaktadır?

Bakanlık, toplumu bilgilendirmek amacıyla hazırladığı videolarda, olumsuz örneklerin kullanımı hususunda herhangi bir filtreleme işlemi gerçekleştirmemekte midir?” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri