Chp, Atatürk Havalimanı'nın Kapatılacağı İddiasını Bakan Elvan'a Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a “ Yeni havalimanının ilk fazı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı iddiası doğru mudur?”...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a “ Yeni havalimanının ilk fazı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Basına yansıyan haberlere göre, Bakan Elvan’ın İstanbul’daki yeni havalimanına Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verileceğini açıklamasının, aslında Atatürk Havalimanı’nın adının Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştirilmesinden ibaret olduğunun iddia edildiğine işaret etti.

“İstanbul’daki hava sahasının darlığından dolayı iki havalimanının aynı anda kullanılamayacağı ve yeni havalimanının ilk fazı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı yine iddialar arasındadır.” diyen CHP’li Tanrıkulu bu bağlamda Bakan Elvan’a şu soruları yöneltti:

"Yeni havalimanının ilk fazı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı iddiası doğru mudur?

Atatürk Havalimanı’nın adının Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştirileceği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, gerekçesi nedir?

2002-2014 yılları arasında Türkiye’de illere göre adı değiştirilen havalimanı sayısı kaçtır? Hangi gerekçelerle bu havalimanlarının adları değiştirilmiştir? Bu havalimanlarına yeni verilen adlar nelerdir?” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri