Chp Ankara İl Başkanlığı Oyların Yeniden Sayılmasını İstedi

CHP Ankara İl Başkanlığı 25 ilçede sandıkların yeniden sayılması ve birleştirme tutnaklarının iptal edilerek yenilenmesi için İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

CHP Ankara İl Başkanlığı 25 ilçede sandıkların yeniden sayılması ve birleştirme tutnaklarının iptal edilerek yenilenmesi için İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

CHP İl Başkanı Zeki Alçın, itirazı yaptıktan sonra İl Seçim Kurulu önünde basına yaptığı açıklamada, ilçe seçim kuruluna 240 sandıkta daha önce yapılan itirazların bir kısmının kabul edildiğini, bir kısmının reddedildiğini belirterek, reddedilen sandıklara il seçim kurulunda tekrar itiraz edildiğini açıkladı.

Alçın, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da birleştirme tutnaklarında çok sayıda hataların bulunduğunu ve tüm birleştirme tutanaklarının yeniden düzenlenmesi ve 25 ilçede seçim sandıklarının tamamının yeniden sayılması talebini ilettiklerini ifade ederek, "Her seçimde belli bir oranda oy iptali yapılır. Ancak 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ankara'da 124 bin oyun iptali seçim soncunu etkileyecek kadar yüksektir. 30 bin oy farkı vardır ve bu iptaller göz önüne alındığında bu seçim sonucunu ne kadar etkileyeceği açıktır. Bu kadar şaibeli olan sandıkların yeniden sayılması ve birleştirme tutanaklarının yeniden düzenlenmesi talebimizdeki haklılık payını ortaya koymaktadır.'' dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri